Коя е Ваня Григорова? Хората сме сложни същества и въпросът "кой съм аз" може да бъде е натоварен с много екзистенциализъм и философия. Затова, придържайки се към фактите, ще се опитаме да направим портрет на кандидата на кмет на София - Ваня Григорова, обръщайки внимание не толкова на присъствието й в политиката, колкото на личните истории, които могат да бъдат разказани. 

Като тази за баба й Цветана Григорова от село Яна - сестра на нейния дядо, която била помощник-картечарка в 41-и пехотен полк от Българската армия.

През 1944 г. заминава на фронта като доброволка, още ненавършила 18 години. Връща се пораснала и ранена. После цял живот работи като санитарка.

БИЖУТА, СТИЛ И ЦВЕТОВЕ

Ваня Григорова е на 45 г, зодия Дева.

По-често може да бъде видяна на събития и изяви с панталон и сако, отколкото с рокля и пола. И в двата случая обаче предпочитаните от нея цветове са по-тъмните - синьо и сиво

Според Румяна Пенева, имидж консултант и стилист, повечето политици избират класически решения по отношение на кройки и цветове. Какви опасности може да крие това според нея - вижте във видеото.

Често Ваня Григорова може да бъде видяна в спортно-елегантен аутфит - дънки, които комбинира с широк кожен колан, и сако в неутрални тонове. Понякога заменя сакото с кожено яке.

Забелязахме, че кандидат-кметът има афинитет и към дамските чанти с класическа форма - правоъгълни, със средна дължина на дръжките и гладка кожа. Големината им обикновено е такава, че в тях може да се съберат документи или папки с формат А4. Предполагаме, че удобството в работния ден е водещ принцип при избора. 

Що се касае до бижутата, и тук Ваня Григорова не изневерява на общия наложен стил за сеплост. 

  • Пръстен на показалеца на лявата ръка е едно от бижутата, които Ваня Григорова носи най-често. По снимки от социалните мрежи поне от 2019 г. е с това бижу. Преди това носи друг - с кръгла плочка, но отново на същия пръст.
  • Обеците, които носи, са или халки или с малко по-едър елемент, но никога дълги и висящи. 
  • Тънко синджирче с ключ с интересна форма е другото бижу, с което може да бъде видяна. Него носи и на снимките за предизборните си плакати. 

Символиката на елемента ключ всъщност е доста богата. Древните египтяни го използвали като амулет, защото вярвали, че с него ще запазят всичко, което са спечелили. В Япония пък ключът е символ на благополучие, понеже отваря хамбара с ориз - основна храна там.

ОБРАЗОВАНИЕ И КАРИЕРА

  • Родена е на 12 септември 1978 година в София. Израства в столичния квартал "Христо Ботев". Завършва средното си образование в Националната търговско-банкова гимназия. След това учи в УНСС, специалност „Маркетинг“.
  • Първите позиции, които заема, са чистачка в училище и работник във верига за бързо хранене.
  • Работила е в агенция за онлайн проучвания, а също и като пазарен експерт в телеком и администратор в неправителствена организация Институт "Отворено общество". Там насочва усилията си в проекти за интеграция на ромите.
  • От 2015 г. е икономически съветник на президента на КТ "Подкрепа". 
  • Председател е на сдружение "Солидарна България".
  • Национален координатор за България на Европейската гражданска инициатива срещу трансатлантическите търговски споразумения – TTIP и CETA.

Снимка: facebook.com/VanyaGrigorovaPage