Анджелина Джоли, подобно на много свои колежки от артистичните среди като Виктория Бекъм, Ким Кардашиян и Гуен Стефани, се е заела да се докаже като дизайнер на дрехи. Тя не просто облече една от дамите на червения килим на 96-ата церемония по връчването на Оскарите, а вложи сърце и душа, за да създаде тоалет, който е личен, изработен е от еко материали и носи силно послание.

Това е първата дреха, сътворена от ръцете на 48-годишната актриса, която вижда бял свят – изящна, дълга до земята вечерна рокля в бежов цвят, изработена от 100% рециклирана коприна – с шлейф и падащи ръкави. Това, което превръща тоалета в истинско произведение на изкуството, е рисунката на гърба на полата, изобразяваща диригент и оркестър.

Тази важна задача Джоли възлага на американския художник Чаз Гест, който използва древна японска техника на рисуване с мастило суми.

След това платът се драпира, за да придобие нежна финална текстура и визия.

"Подобно на всички проекти в ателието, целта е да направим облеклото лично и да бъдем смели и креативни заедно", заявява актрисата.

Изборът коя дама да облече първата рокля, създадена от Анджелина, не е никак случаен. Сулейка Джауад вдъхновява Джоли. Тя е съпруга на музиканта Джон Батист, носител на някои от най-престижните награди в света – „Оскар“, „Златен глобус“ и „Грами“. Нейната лична история е едновременно трагична, но и носеща силно послание. Прочетете я тук:

За Джауад е важно да види крайния резултат и споделя, че той е бил повече от зашеметяващ.

"Анджелина искаше това да бъде не само визуално зашеметяваща дреха, но и такава, която е изпълнена с душа и смисъл. Това беше толкова уникален подход към модата."

Снимка: Instagram

Дори аксесоарите й за вечерта - винтидж бижута на Нийл Лейн, са били избрани и набавени от самата Джоли. "Всичко, чак до бижутата, беше съвместно творческо решение", казва Джауад.

48-годишната актриса и нейният екип потвърждават, че визията е продължение на красивите чувства в документалния филм на Джауад и Джон Батист „Американска симфония“. За Джоли той „категорично показва една от най-великите двойки артисти и любовни истории на нашето време.“

"Всички ние можем да се поучим от тях за това как да подхождаме към любовта, изкуството и предизвикателствата, които животът носи. Във филма се казва: "Свобода и семейство". Наистина няма нищо по-важно."