С грандиозно откриване започна Sofia Fashion Week AW 2016, организирано от EFE Event Management, Hotel Marinela и агенция 359 Model & Talеnt. Зала EFE на Hotel Marinela посрещна многобройните гости с изцяло нов атрактивен декор и стилен интериорен дизайн. На модния подиум бяха показани общо 11 колекции в това число дамска, мъжка, детска мода и аксесори. Гост-изпълнители на вечерта бяха Pavell & Venci Venc’ – носители на наградата за най-добрата група за 2015 на годишните музикални награди 359 Hip Hop Awards.

Снимка: Press office

В самото начало Maserati Levante направиха официална премиера на първия джип на бранда, който елегантно ще присъства от двете страни на сцената по време на цялото модно събитие. Г-н Станислав Панчев, изпълнителен директор на „Ауто Италия“, представи впечатляващите характеристики на Levante: 100% Maserati и 100% SUV с уникален ексклузивен италиански дизайн и ръчно изработени интериорни елементи от коприна, дърво и естествена кожа.

Модното шоу започна с атрактивно ревю на Bapa kids, в което беше показана уникална селекция от най-доброто от света на модата за деца от колекциите на: Bonpoint, Moncler, Little Marc Jacobs, Chloé, Bellero и др. Nina Naustdal показа couture and ready-to-wear колекция, в която роклите са богати на детайли като дамските и са предназначени да превърнат едно дете в принц или принцеса.

#За първи път на сцената на Sofia Fashion Week бяха представени колекции на ESCADA и VERSACE. Колекцията на ESCADA е в цветна палитра от цвят слонова кост, синьо, тъмно пурпурно и винено червено, а модерното усещане идва още от кубистичните кройки, асиметричните подгъви на полите и роклите, както и от широките панталони. Младежката линия на VERSACE е със силно присъствие на камуфлажния десен в отговор на стрийт стайл тенденциите за сезона. Прецизна селекция от световни модни марки с най-актуалните визии за сезона показа и бутик ALL U Re. Представените марки включваха: Alexander McQueen, Alexander Wang, Balmain, Chloe, Isabel Marant, Stella McCartney, Tom Ford и други.

Колекцията на Karen Millen представи красиво изработени дрехи с нотка игривост, женственост и увереност, украсени с волани, дантела, брокат, флорални мотиви, кадифе и изкуствена кожа. Новата колекция Lady Butterfly за сезон есен-зима 2016 на Patrizia Pepe присъства на модния подиум с много дантела, флорални принтове и елементи, взаимствани от бельото. Специалните предложения към господата бяха от модния бранд Carducci с артистичен директор Осман Узун, а колекцията с безупречен шев и игра на цветове съчетава контрасти между спортния и официалния стил.

Снимка: Press office

#На сцената на Sofia Fashion Week AW 2016 бяха показани и аксесоари от най-висока класа. Колекцията на Cesare Paciotti за есен-зима 2016/2017 е вдъхновена от космополитния Лондон и обединява стиловете casual, рок и класика. Словенският бижутериен бранд Zlatarna Celje представи бижута, изработени от бяло, жълто и розово злато, както и от сребро, в съчетание със скъпоценни и полускъпоценни камъни, естествени и култивирани перли и „Сваровски“ кристали. На финала верига оптични центрове Opticlasa показаха оригинални модели очила на световни топ марки с атрактивен пърформънс с участието на Николета Лозанова, която на сцената беше в клетка заедно с котка.

#Сред известните лица, които уважиха официалното откриване на Sofia Fashion Week 2016 в зала EFE на Hotel Marinela бяха: Мария Бонева, Жана Жекова, проф. Любомир Стойков, Александра Стайкова и Стайко Стайков, Тодор Батков младши, Теди Гергова, параолимпиеца Михаил Христов, Наталия Гуркова, Ирина Папазова, Вили Боршукова, Марина Кискинова, Анджи, Юлияна Дончева, Цвети Разложка, бизнес дамите – Мая Цакова, Биляна Тончева и Аглика Павлова, както и главни редактори на водещи модни и бизнес издания, и много модни блогъри.

Лица на Sofia Fashion Week AW 2016 са Куини-Алис Николова и Богомил Христов. Сред известните лица на модния подиум бяха: Юлия Юревич, Диана Иванчева, Мила Христова, Роси Иванова, Радост Тодорова,  Жана Янева, Велина Узунова.

Водещи на вечерта бяха Атанас Михайлов и Бояна Генова. Режисьор на събитието е Силвестър Лолов, хореограф е Камелия Аврамова и арт-директор –  Антон Узунов. Официалното афтър парти за откриването на Sofia Fashion Week AW 2016 се състоя в градината на Hotel Marinela Sofia. Модният форум продължава с втората вечер, която ще представи дизайнери и модни къщи и марки само от България.