Коктейли със свежи сезонни продукти, качествен алкохол и щипка домашни съставки - това винаги е звучало като основа за нещо изкусително. Ако прибавим към тях и мобилност от реновирана каравана "Tabbert" от края на 70-те години, ще получим модерен мобилен коктейл бар. Ако сте виждали такова нещо у нас, значи сте попаднали на "Travel Cocktails". Стилът им е ретро, а една от стените на коктейл барът е покрита с жив скандинавски мъх. 

Снимка: Георги Тотев (Georgi Totev)

Идеята - "Всичко започна на плажа…"
Основател и главен барман е Павел Памукчиев. Той е в професията от 11 години и не спира да предизвиква себе си. Идеята за мобилните коктейли идва естествено в един топъл ден на плажа след малко сърф и много жажда. Сред караваните и кемперите по плажа не е имало бар, който да предложи свежа напитка за изморения кейтсърфист. Следва най-логичното - той променя нещата. Така се появява "Travel Cocktails", които до днес имат над 2967 пропътувани километра, 3469+ сервирани коктейла и над 22 организирани събития. Оглеждайте се за тях, защото обичат фестивалите и морето.

Снимка: Георги Тотев (Georgi Totev)

Какво имат в коктейлното меню?

Коктейлното меню за всяко събитие набляга на сезонните плодове, зеленчуци, билки, подправки, на домашно приготвените от тях продукти и на качествения алкохол. Хидрофорната им система позволява да са независими от течащата вода, а без ток могат да издържат до 8 часа, заради допълнителното захранване. Така почти всяка локация е постижима за симпатичното возило. Предлаганите коктейли са съобразени с мястото и концепцията на събитието. Специално за bistro.bg издадоха 4 коктейла от менюто си за следващите няколко месеца.

Снимка: Георги Тотев (Georgi Totev)

1. Travel Cocktail - свежа комбинация от сладко прасковено пюре, солен карамел, прясно изцеден сок от лимон и американски бърбън. Миксът се гарнира с прясна мащерка за аромат, който да напомня за планината.  

2. Caravan Mule – основата е класическият коктейл с водка, към която добавят и сироп от горски малини, прясно изцеден сок от лайм и джинджифилова бира за леко пикантен вкус. Тази напитка се поднася с резен краставица и мента за свежест и прохлада.

3. Friderita - познаваме класическата „Маргарита”, но това е доста по-смела и нестандартна вариация. „Friderita” съдържа премиум текила, фреш от грилован ананас към който добавят и жълта чушка, прясно изцеден сок от лайм и еликсир битер, за да се смесят всички вкусове. Този коктейл ще ви донесе и малко от силния аромат на розмарина.

4. Punch - приготвят го с качествен бърбън, студен чай, сок от лимон и пресни плодове, които накрая можете и да си хапнете. И тази разхлаждаща и вкусна напитка е гарнирана със свежа мащерка.

Снимка: Георги Тотев (Georgi Totev)

Всичко, необходимо за хубавото парти

Първият пътуващ коктейл бар у нас не предлага само коктейли. Те се занимават и с организация на събития, като могат да присъстват на интересни локация, заради мобилността си – плажове, поляни, планини и др. Изготвят индивидуални менюта за тези, които не откриват своите в тяхното. За тази цел трябва да им подшушнете кои са любимите ви вкусове, алкохол, плодове, подправки, билки или пък просто любим филм или книга за муза. Небесносинята каравана позволява и брандиране – лесно се преобразява така, че да е в тон със събитието ви, но да запази автентичността си. 

Снимка: Георги Тотев (Georgi Totev)

А най-хубавото е, че не се налага да им крадете занаята, защото те споделят в своите работилници и обучения, каква е тайната на миксологията. 

Ако сте жадни, оглеждайте се за една синя каравана, която не е огромна, но винаги се отличава. Тя разполага и с качествено озвучаване, така че и ослушването ще ви свърши работа. А за най-лесно можете да следите къде са на фейсбук страничката им.