Те са две жени, които не се притесняват да говорят открито за секс. Вече две години без цензура те водят своя подкаст, където със своите гости обсъждат мъжете, отношенията, връзките и разбира се, секса, днес.

Снимка: Евгений Милов

 

Тази седмица на “Малки разговори” гостуват Заря и Зази.

Преди 3-4 години Заря и Зази се запознават в столичен бар по време на коктейлен клас, който Зази организира. Докато забъркват алкохолни миксове, неусетно двете полагат основи на своето приятелство.

Сексът е темата, която и двете обичат да дискутират, но по която рядко и в малки количества се говори открито в обществото. Затова Заря и Зази решават преди две години да стартират своя подкаст, където без свян и скруполи да обсъждат всичко, свързано със сексуалните отношения.

Избират формата подкаст заради мистерията. Публиката им чува само гласовете и в началото няма идея кой стои зад разговорите. Успяват да предразположат гостите си да говорят свободно по темите. 

Личен архив

Самите Заря и Зази не се възприемат сериозно и това им помага да създават леки разговори по тема, която вълнува всички.

Ставаме все по-популярни и когато се запознаваме с момчета, знаейки, че имаме “Путкаст”, те стават много по-старателни, защото могат да чуят за себе си там”, споделя Заря едно от най-голямото предимство, което им носи техният подкаст.

То е все едно го запознаваш с детето си, първо трябва да мине няколко цедки, докато дойде моментът да му кажа: “Слушай сега, аз тука имам един…” казва Заря.

И двете са на мнение, че българите се притесняват да говори открито за секс. Обществото е приело, че темата е пошла и цинична и не приляга на представителките на нежния пол да я обсъждат публично.

Зази и Заря вярват, че трябва да има и други като тях, които без проблем и притеснение да говорят повече за секса. Мечтаят си някой ден да имат предаване, където свободно да обсъждат любимите си теми.

Отворените връзки са доста нашумяла и актуална тема днес. Отношенията без сериозно обвързване дават и сюжетите на много филми последните години. Според Заря този тип връзка е “една илюзия, че работи”, а според Зази трябва да си “супер човешко същество без его” за тази работа.

Приложенията за запознанства са другата противоречива тема в сферата на любовта. И двете дами подкрепят онлайн запознанствата днес.

Най-важното е да не се подхожда с очаквания. Просто си намери мъж, с когото да излезеш на среща първо, после какво ще се случи, няма как да предвидиш”, съветва Заря.

Качеството, което търсят на първо място у един мъж, е доброто чувство за хумор. С времето Заря осъзнава, че физическите черти и външния вид на мъжете не са й приоритет. И двете със Зази вярват, че е важно и привлекателно човек да се харесва и да харесва къде се намира в живота си.

Снимка: Евгений Милов

Какво още споделиха Зази и Заря гледайте цялото видео горе или слушайте тук и в Spotify.