Тя е красива, умна и има усмивка, с която може да разтопи ледове. Габриела Василева-Захариев е „Мис България" 2012 и чаровното лице, което с безкомпромисна самоувереност ще застане на сцената на конкурса Manhunt International, за да приветства гости и участници.

На специална гала вечер в The Steps ще бъде избран най-красивият и харизматичен представител за конкурса Manhunt International. Като организатори на събитието, Габриела Василева-Захариев, „Мис България" 2012, и продуцентът Филип Стоянов гостуват в подкаста ни "Малки разговори", за да ни споделят как трябва да изглежда най-добрият мъж модел и други любопитни подробности за най-разпознаваемия конкурс за мъжка мода.

Носителката на титлата „Мис България“ за 2012 г. – Габриела Василева-Захариев, е кастинг директор и водещ на конкурса.

Снимка: Евгений Милов

"Имахме разнородни участници, имаше и от други страни - не само от България. Имаше и кандидати, които не отговаряха на изискванията" - споделя тъмнокосата красавица. 

На 5 юли са избрани 12 от най-добрите кандидати сред мъжките модели. Финалистите преминават през 5-дневен обучителен лагер, където се срещат с първенци в различни сфери. Ментори в подготовката им са Жени Калканджиева, Биляна Йотовска, "Мистър България 2012"  – Мартин Иванов и фотографът Теди Грозданов. Победителят ще участва в световния конкурс на 1 октомври във Филипините. Той ще има възможност да работи с някои от най-добрите български марки.

„Момчета, които са се увлекли по бодибилдинга, не са предпочитани. Все пак конкурсът е за модели. Стандартите за модели в чужбина не изсикват толкова едро телосложение" - разказва повече подробности за критериите на подбор Филип Стоянов.

Снимка: Евгений Милов

"Ние търсим наистина най-добрият модел, който, надяваме се, и на световния конкурс ще представи достойно страната ни" - категорична е Габриела. 

Средствата, събрани от входа на събитието, ще бъдат дарени на мобилното приложение ZaTeb - в борба срещу домашното насилие върху жените.

Какви са другите специални каузи на събитието - вижте във видеото.

Момчето, което ще представлява България на международния конкурс, трябва да заяви блестящо себе си пред аудиторията и медиите. Много важно качество е да има желание за усъвършенстване.

"Търсим 12 абсолютно уверени в себе си мъже, които да заявят "Да, аз съм новият Мистър Manhunt и отивам във Филипините, за да стана не шести, а първи в света" - категорично и с усмивка заявява „Мис България 2012".

Снимка: Евгений Милов

Първият национален представител в Manhunt International е Мариан Кюрпанов. Той печели 6 място в света, а сега очакванията са за още по-добро ниво. 

Кои са най-хубавите спомени от конкурса „Мис Свят" в Китай на Габриела, какво прави един кандидат в конкурс успешен и защо трябва да се бяга от притеснението - гледайте във видеото.