Днес, 20 май, Мартин Иванов, Мистър България 2012, навършва 28 години и по този повод разговаряхме с него за работата, секса и какво закусва неизменно всеки ден вече година и половина.

Как започна рожденият ти ден?
Ходих в Руската църква. Не защото имам някакво специално отношение към тази държава, а защото там чувствам позитивна енергия. Преди четири години имах някакви трудности и ми казаха за иконата на Свети Серафим. Тя се намира в приземния етаж, до нея има кутия, в която човек може да пусне желание, написано на листче.

Как ще празнуваш?
След малко отивам при баба ми и дядо ми. После ще вечерям с родителите и други роднини. Накрая ще се видя с приятели в някой клуб.

Къде се снимаш в последно време?
Бях два месеца в Турция. В Анталия снимахме реклами за верига хотели. След това бях в Китай почти три месеца – доста дълъг и уморителен ангажимент. Оказа се, че английският не е толкова разпространен, та се наложи да науча 20-30 думи на китайски (смее се). Там е друга планета. Има си предимства, но и недостатъци.

Какво не ти хареса в Китай?
Кухнята. Много е пикантна. Даже отслабнах с два килограма. Вероятно Пекин е градът с най-мръсен въздух в света. Буквално се задъхваш. Често ни предупреждаваха да си слагаме маски на лицата. Хубавото е, че посетих Забранения град. Там видях уникално красиви чаши и други предмети, направени преди повече от хиляда години.

Какви грижи полагаш за себе си? Все пак си модел.
Едва от скоро ползвам почистващ продукт за лицето. Една гримьорка дори се изненада, че не ползвам крем за лице. Гримовете изсушават кожата и досега карах без кремове, но ще трябва да започна употребата им. Залагам на фитнеса. Три посещения седмично е абсолютният минимум, в повечето случаи успявам да тренирам пет пъти.

Спазваш ли някакви диети?
Не, но от година и половина всеки ден закусвам едно и също нещо. Това е най-важното хранене. Слагам в блендера кисело мляко, овесени ядки, един банан, едно киви и една лъжичка протеин на прах. Много бързо става, дзът-дзът (смее се) и готово! Не се лишавам от храна. Много обичам тестени неща, а сладко не ям, защото просто не ми се яде.

Имаш ли сериозна връзка в момента?
Не, с тези пътувания е много трудно да се поддържа сериозна връзка.

Кога прави секс за последно?
Миналия месец (смее се). Хората си мислят, че миските и мистърите от различни конкурси правят секс всеки ден, но това не е така.