След кратко прекъсване церемонията по избор на най-добър модел отново е на българската модна сцена. През юли на изискана гала вечер в The Steps ще бъде избран българският представител за конкурса Manhunt International, който е и мъжкото модно съревнование с най-дълга история.

Кандидатите за титлата следва да преминат успешно национален кастинг, който ще се проведе на 5 юли 2022 г. от 17 ч . в The Steps (София, ул. Братя Миладинови 12) и да отговарят на изискванията да са на възраст между 18 и 32 години и с ръст над 178 см. Поддържаната мускулатура, опитът на модния подиум и доброто владеене на английски език могат да им помогнат за успешното представяне.

Регламентът тази година предполага изборът на 12 от най-добре представилите се участници, които ще преминат 5-дневен обучителен лагер в хотел The Five Elements (Сапарева баня) и Atrium Sofia, да се срещнат с редица ментори от българския моден бизнес, сред които мениджърът Жени Калканджиева, фитнес моделът Биляна Йотовска, Мистър България 2012 Мартин Иванов и звездният фотограф Теди Грозданов.

Цялостната подготовка на момчетата ще бъде поверена на кастинг директора и носителка на титлата „Мис България“ за 2012 година Габриела Василева-Захариев.

Снимка: Георги Казаков - Pro 1 Studio

Продуцент на мащабното събитие тази година е маркетинг агенцията Frida Frenchie. Зад нея стоят Филип Стоянов, познат като дългогодишен главен букер на МА Visages и Габриела Василева-Захариев, свързани от над 10-годишно приятелство. Лицензиант на марката Manhunt у нас е Ирина Папазова, която е и собственик на правата за конкурса „Мис България“.

Победителят от националния финал ще получи рекламни договори на стойност над 5000 лева и ще представи България на световния конкурс на 1 октомври във Филипините. Тази година социалната кауза на събитието е свързана с борбата с домашното насилие над деца и жени – всички приходи от вход за конкурсната част ще бъдат дарени в полза на фондация „За теб“ , чиито създател е топмоделът Ивелина Чоева. Продуцентите на събитието подготвят и запомнящо се афтър парти, а детайлите за него ще бъдат ясни съвсем скоро.