Жени Калканджиева гостува в „Шоуто на Николаос Цитиридис“ навръх 45-ия си рожден ден. Ето какво сподели „Мис България 1995“ и Мис Цапната в устата (по думите на водещия):

Реших, че щом имам рожден ден, ще спя до късно и станах чак в 12 на обяд. Получих всякакви пожелания, някои много шантави. Например Мартин Карбовски ми се обади преди малко и ми пожела внуци (смях). Синът ми е на 10, рано е още.

Не изпадам в депресия или в Сатурнова дупка преди рождения си ден. Това са глупости на търкалета! Когато човек работи, няма време да се замисля за такива неща. Много е важно да обичаш живота, да правиш това, което ти е любимо.

Моля ви, спрете да казвате, че съм 6-та в света. Аз съм Мис България last century (миналия век).

Снимка: Олег Попов

Навършват се 25 години от създаването на моята модна агенция. Започнахме с голям ентусиазъм и безразсъдност. Също така с един факс, един телефон, едно мазе на ул. Юрий Венелин и няколко мои колежки моделки. На някои фирми сме се молили за дрехи, на друга фирма за пари, после търсиш зала и се пазариш за цената.

За да ме приемат сериозно, се обличах много строго, яката закопчана догоре. Да не би да дам грешен сигнал, че тази „е в кърпа вързана“.

Имала съм неприлични предложения не само към мен, но и към агенцията. Например „Какво ще кажете да ви наемем за един рожден ден?“. Аз отбивах атаките с въпроса „По коя телевизия ще се излъчи, защото за нас е важен рейтингът?“

Когато някой ми каже „Може ли да ме запознаеш с една от твоите манекенки, че съм си я харесал“, отговарям „Че ти какъв мъж си, щом не можеш да се запознаеш с едно момиче“.

Снимка: Олег Попов

Едно време всички израснахме бедно и всеки искаше да забогатее. Аз съм дъщеря на стругар и учителка по математика. В младостта си човек е алчен. Бях направила по едно време 12 фирми. Всички ги затворих и остана само една.

Целия разговор можете да видите тук: