Да гледаш български филми е чисто удоволствие. А да можеш сам да определяш кога да се случва това, е бонус към насладата. Тази възможност предоставя стрийминг услугата VOYO, която разполага с нова платформа, изцяло обновен дизайн и нови приложения за мобилни устройства и Android TV. Ти решаваш кога е твоето свободно време!

Гледа ли ви се хубав български филм? Ако отговорът е "ДА", продължете да четете, защото имаме 7 страхотни предложения. Разказваме по малко за всеки филм, за да успеем да откраднем вниманието ви. Или поне част от него, докато пуканките станат готови!

Има филми, които човек гледа сам, филми, на които se плаче или пък много се смее, има филми, на които е хубаво да гушнеш детето си и да знаеш, че времето заедно ще бъде пълноценно. При всички случаи това са филми, които показват, че българското кино е стойностно, а актьорите талантливи. 

"Петя на моята Петя"

Бургас. Шейсет години след рождението на поетесата Петя Дубарова едно съвременно момиче, носещо нейното име, вплита бунтарската си съдба с тази на най-близките си приятели от училище, за да разкажат заедно за това колко е важно да се бориш за идеалите си до край. И за ролята на учителите, които оставят следа. Това е историята на лентата "Петя на моята Петя". Отвъд дързостта на младата героиня Петя Монева, изиграна от Александра Костова, сюжетът осъществява една среща назад във времето - с митичния образ на Дубарева, изигран от Алиса Атанасова.

"Голата истина за група "Жигули"


Лента, която може да гледате с голяма компания на морето. Представете си двор с ниска трева, голям бял екран от домашно кино, меки постелки и звезди, вместо покрив. Във филма се разказва за бивши музиканти, които се разделят преди повече от 30 години, и изглежда, че няма нищо, което да ги събере отново, но един прекрасен ден, почти насила, те са принудени да застанат отново рамо до рамо. Двигател на тежката мисия е бившият лидер на групата, който спешно търси пари, за да изпрати дъщеря си в музикална академия в Лондон. Творческите вражди и недоизказаните чувства в бившата банда трябва да останат в миналото, само че с всеки изминал ден мисията изглежда все по-невъзможна.

"Като за последно"



И докато сте на тема море, не пропускайте този филм. Едно момиче трябва да бъде спасено от самоубийство със силата на любовта и това не може да стане без поредица от комични ситуации. Когато жълтата преса раздухва фалшива сензация, че 70-годишен жив класик е оплетен в брачните мрежи на 23-годишно момиче, няма как да не се появят свещеник заедно с „превъзпитаните“ си питомци от неделното училище в затвора, бивш военноморски капитан в компанията на шеметни старци, враждуващи за наследство сестри и разбира се - дебело внуче. Всеки от тях се бори за това, което смята за най-важно: любов, изкупление, пари, наследство, чест, приятелство. Лавина от абсурдни преживявания преобръща живота и взаимоотношенията на героите. Всеки научава по нещо ново за другия, но и за самия себе си.

Дамасцена: Преходът



Подгответе се за този филм, защото ще ви стисне за гърлото.

 

 

Героят Течо израства в малко село в подножието на Балкана, сред мириса на розите и любимата атмосфера в къщата на дядо и баба. Мечтата му е да остане в родния си край и да стане розопроизводител. Демагогията на социалистическата система обаче бележат живота му. Течо губи баща си, но тази загуба му дава смелостта и надеждата, че ще се справи сам. След 1989 г. животът го изправя пред нови изпитания. Преходът като епоха на загуба на ориентация, правила и държавност е следващото стъпало, което младият мъж ще се наложи да преодолее. Битката с разпадащата се система и ценности сриват младия човек и морално, и здравословно.

 

"Засукан свят"

Мариус Куркински няма слаби изпълнения! След проект с негово участие човек остава дълго време замислен. Заченат извънбрачно в общество, което не приема това, Милю идва на този свят въпреки всички. Постоянно на ръба между живота и смъртта, любовта и омразата, отмъщението и прошката. Милю – антигероят. Милю – малкият човек. Куцият Милю. В целия си живот се бори със засукания свят, в който живее, и накрая в миг на просветление осъзнава – „Не може то тъй, приискало му се на някого да мре. Път трябвало да се измине! Вяра да се трупа! Живот да се изживее!”

"Завръщане"

Точно 25 години след паметното футболно лято на България през 94-та, трима приятели се завръщат у дома от всички краища на света, за да помогнат на друг свой приятел от детството да спаси родната си къща. Алекс трябва да убеди братовчед си Бранимир да не загърбва завета на дядо им, като събори фамилния им дом и построи на негово място модерна бизнес сграда. Единственият начин за това е приятелите от детството да се обединят отново и да победят професионалния отбор на Бранимир в градския маратон. Задачата се оказва изключително трудна, а поредица от безумни случки и абсурдни препятствия поставят на изпитания дългогодишното им приятелство.

"Доза щастие"

Можед и да не се почувствате щастливи на финалните надписи, но със сигурност ще благодарите за присъствието на всеки човек и добра случка в живота си. Асен Блатечки и Валентина в главните роли на един филм, за който все още се говори. Лентата преразказва реални събития от 90-те години в България и среща зрителите с една емоционална и лична история. Търсейки щастието, Весела и нейната дъщеря случайно попадат в порочен кръг, от който измъкването се оказва почти невъзможно. Филмът е адаптация на Яна Титова по книгата „Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка“ от 2016 на Весела Тотева, а в главната роля се превъплъщава нейната дъщеря – Валентина Каролева.

"XI A"



Сюжетът на „XI A” проследява историята на Лина (в ролята Яна Маринова) - бивша състезателка по спортни танци, която приема предизвикателство, за което отдавна е мечтала - да бъде преподавател по литература в елитна столична гимназия. На пръв поглед Лина има всичко необходимо, за да се справи с работата - нужното образование, вродена доброта и състезателена борбеност. Но учениците, на които трябва да бъде класен ръководител, се оказват неконтролируеми и разглезени богаташки деца, на които не са им чужди наркотиците, алкохола, своенравието, бунтарския дух и надменността.