Херцогът и херцогинята на Кеймбридж Кейт и Уилям направиха голяма промяна, като смениха имената на акаунтите си в Инстаграм и Туитър. Съвсем общото название „Дворецът Кенсингтън: беше заменено с по-личното „Херцогът и херцогиня на Кеймбридж“. Промяната вероятно произтича от факта, че двамата поемат все повече ангажименти и ролята им в кралския двор във Великобритания се засилва. @Kensington Royal беше създаден през януари 2015 година и беше споделен акаунт за Уилям, Кейт и Хари.

Снимка: Getty Images

В момента той има близо 12 милиона последователи. По същия начин акаунтът им в Туитър е създаден през септември 2014 г., за да представлява не само херцозите на Кеймбридж, но и братът на Уилям – Хари.

Снимка: /Twitter

Промяната идва месец, след като Хари и Меган закриха своя акаунт в Инстаграм - @SussexRoyal – един ден преди официално да скъсат с кралския живот.

По всичко личи, че новото име се харесва на феновете на херцозите на Кеймбридж, които изразиха мнение именно чрез социалните мрежи – най-вече, че то звучи по-лично.
„Бях свикнал с „Кеnsington Palace”, но новото име е по-подходящо написа потребител, докато друг добавя „Усещам го като малко по-лично.“

Само преди няколко седмици Уилям и Кейт промениха профилните си снимки в Инстаграм и Туитър. Новият кадър показва цялото семейство заедно с принцовете Джордж и Луи и принцеса Шарлот да ръкопляскат на медицинските работници пред вратата на дома им в Норфолк, където в момента живеят.