На 30 март, ден преди да се разделят с титлата си „кралски височества“, Меган Маркъл и принц Хари се сбогуваха със своите над 11 милиона последователи в Инстаграм профила си SussexRoyal, като написаха: „Вече няма да ни виждате тук, но работата продължава. Бяхте страхотни! Скоро отново ще влезем в контакт, а дотогава – грижете се за себе си и за най-близките си“. Подписът накрая бе само с малките имена на двамата: Хари и Меган.

Двойката обяви, че няма да използва повече не само Инстаграм профила, но и сайта си SussexRoyal.com, като уточни, че и двете платформи ще останат достъпни в „обозримо бъдеще“.

Днес обаче в Инстаграм профила бе извършена една промяна, която вероятно няма да се хареса на най-ревностните фенове на двойката. Възможността за коментиране бе забранена и всички предишни коментари вече са невидими.

Има промяна и в списъка с профили, които SussexRoyal следва. В началото на 2020 г. Меган и Хари приеха практиката да следват само една страница, като всеки месец я сменят. Целта бе да се насочи вниманието на аудиторията към дадена кауза или движение. През януари те следваха goodnews_movement, през февруари – GlobalPositiveNews, а през март – tanksgoodnews.

В момента SussexRoyal следва и трите профила, които публикуват позитивни истории от цял свят.

Преди време създателката на Good News Movement Мишел Фигероа коментира пред списание PEOPLE, че не е била предупредена от екипа на Меган и Хари за оказаната чест. „Да бъда последвана от тях беше много приятна изненада. Благодарна съм им! Ако в бъдеще пътищата ни се пресекат, ще бъде страхотно!“ – споделя Мишел Фигероа.

Меган и Хари създадоха своя Инстаграм профил на 2 април 2019 г. Това бе една от първите стъпки по отделянето им в благотворителна организация, различна от тази на принц Уилям и Кейт Мидълтън.

Очаква се през следващите месеци Меган и Хари да създадат своя неправителствена организация. В момента младото семейство е в родния град на Меган – Лос Анджелис. На 6 май синът им Арчи ще навърши една година.