Принц Хари и Меган Маркъл досега са давали само едно съвместно интервю от типа sit-down, т.е. седнали за дълъг разговор, а не нещо споделено набързо и на крак. Това 20-минутно интервю бе през ноември 2017 г., когато те обявиха годежа си.

Ето защо 90-минутният разговор, който Меган и Хари ще проведат с Опра Уинфри на 7 март, неделя, се очаква с такова внимание. Това на практика ще е тяхното второ голямо интервю, откакто са заедно. 

Предаването ще се следи с голям интерес и защото на Св. Валентин двойката обяви, че очаква второ дете. Освен това преди няколко дни Меган и Хари потвърдиха окончателно, че няма да се завърнат в кралското семейство и ще водят самостоятелен живот.

Около интервюто им има и едно странно и деликатно съвпадение. То ще излъчи по Си Би Ес само няколко часа, след като кралица Елизабет ще се е появила по британската Би Би Си.

На 7 март във Великобритания се отбелязва Деня на Общността на нациите. Заради пандемията няма да има празненства в Уестминстър, но Би Би Си подготвя специално предаване с участието на кралицата, принц Чарлз, принц Уилям, Кейт Мидълтън и други висши членове на кралската фамилия. Очаква се 94-годишната Елизабет да направи изявление, записано предварително в замъка Уиндзор.

По предаването се работи от януари, а часът за излъчване е определен преди около три седмици, съобщава списание „Пийпъл“.

Предаването на Опра Уинфри ще се излъчи по Си Би Ес на 7 март, но заради часовата разлика за британците то ще бъде в малките часове на 8 март.

Американската медия съобщава, че това ще е „интимен разговор“. В съобщението на Си Би Ес се казва, че Меган ще говори с Опра Уинфри по всички теми – от живота в кралското семейство, брака, майчинството и филантропията до справянето с огромния медиен интерес. По-късно към тях ще се присъедини принц Хари, за да коментират адаптацията си в САЩ и плановете им за бъдещето.

Последният ангажимент на Меган и Хари като членове на кралското семейство бе именно за отбелязването на Деня на Общността на нациите през март 2020 г. в Лондон.