Холивудската актриса Рийз Уидърспуун беше остро разкритикувана, след като публикува видеоклип в TikТok страницата си, в който споделя рецепта за необичаен десерт, в който една от основните съставки е… сняг.

От видеото в социалната мрежа виждаме как Рийз Уидърспуун събира сняг не откъде да е, а от покрива и прозорците на колата си. След това актрисата залива снега в чашите с два вида сироп - шоколадов и с вкус на солен карамел, като долива чашите със студено кафе от голяма картонена кутия.

В клипчето виждаме още Рийз Уидърспуун да опитва снежния десерт, като казва, че е невероятно вкусен.

Повечето последователи на звездата обаче останаха шокирани от факта, че тя е яла по думите им "мръсен" сняг от улицата. "Тя не знае ли колко бактерии има в снега?" - учуди се един от последователите в коментарите. Друг казва, че някоя птица може да с е "изходила" в снега.

Подобни коментари бяха толкова много, че Рийз реши да отговори на критиките. Тя записа друго видео, в което обясни, че там, където живее, сняг пада най-много веднъж годишно, а освен това десертът се оказал наистина вкусен. Уидърспун го нарече "снежно-карамелено шокочино".

„Веднъж се живее“, каза още Рийз Уидърспуун в защита на избора си да яде сняг.

Актрисата не се ограничи само с това и дори проведе малък домашен експеримент. След като събра сняг от задния си двор, тя го разтопи в микровълнова печка и показа на феновете получената вода, която изглеждаше чиста и прозрачна.

"Толкова ли е лошо? Наистина ли не трябва да ям сняг?", обърна се заядливо звездата към последователите си в социалната мрежа.

Припомняме, че наскоро синът на Рийз Уидърспуун се сблъска с омразата на редица онлайн потребители в TikTok, след като показа апартамента си в Ню Йорк в социалните мрежи - потребителите скочиха срещу "маминото синче", след като Дийкън Филип се похвали със скъпарското си жилище.