В края на януари Америка и целият свят се простиха с легендарния телевизионен водещ Лари Кинг, който почина на 87-годишна възраст. Като един от най-популярните водещи в историята на американската телевизия, Кинг остави в завещание богатство в размер на около 2 милиона долара. Но сред хората, които ще получат нещо от парите му, не фигурира съпругата му. По тази причина 61-годишната Шон Саутуик Кинг ще опита да оспори завещанието в съда.

Снимка: Getty Images

Документът е променен около година преди смъртта на Лари Кинг, когато се е разделил със съпругата си. В момента на смъртта на Кинг, двамата са били в процес на развод. Тя не е била запозната с промяната и е считала, че в сила е все още завещанието от 2015 г., с което е била запозната и което ѝ е давало контрол върху богатството на водещия.

Лари Кинг и съпругата му имат две деца заедно
Снимка: Getty Images

Според новото завещание всичките му средства трябва да бъдат разделени по равно между петте му деца. За съжаление Лари Кинг преживя двойна трагедия през 2020 г. когато две от децата му починаха само с няколко седмици разлика едно от друго – дъщеря му Чия почина от рак на 51 години, а сина му Анди от сърдечен удар на 61.

Самият той почина в началото на 2021 г., след като се разболя от COVID. Очевидно не е имал време да оправи текста в завещанието.

Лари Кинг и Шон Саутуик се ожениха през 1997 г. и прекараха заедно 22 години. През 2019 г,. се разделиха и през 2020 г. водещият подаде молба за развод и обясни, че отношенията им са стигнали до момент, от който вече не могат да продължават: „Имахме много голяма възрастова разлика и това се отрази негативно“, обясни той в интервю от 2020 г. „Освен това тя е религиозна мормонка, а аз съм агностик, така че понякога и това създаваше проблеми.“

Снимка: Getty Images

Основанието на Шон да иска да оспори завещанието е, че след раздялата си, двамата с Лари Кинг са поддържали връзка един с друг и е имало шанс той да размисли и да я приеме обратно.