Много хора, които са имали любими животни в продължение на години, ще потвърдят, че загубата им е сравнима с това да загубиш член на семейството си. При звездите също е така и много от тях правят всички свои почитатели по света съпричастни със своята скръб.

Най-скорошният случай е с Лени Кравиц, който тази седмица загуби кучето си. Музикантът сподели снимка с него в Инстаграм:

„Лирой Браун, 2009 – 2021 г. Благодаря ти, че сподели живота си с мен“, написа Лени. „Ти ме благослови с безусловна любов, докато гледаше всичко, през което преминавам. Ти беше с мен в най-добрите и в най-лошите ми моменти. С теб обикаляхме цялото земно кълбо отново и отново и се учехме един от друг. Ти беше най-добрият.“

За щастие Лени Кравиц не е сам. Преди няколко години музикантът осинови кученце от приют, което нарече Джоджо. От поста му в Инстаграм става ясно, че и на Джоджо му липсва по-възрастното куче.

Кравиц е само последната засега звезда, която страда заради загубата на домашния си любимец. На следващата страница може да прочетете за още актьори и музиканти, които загубиха любимите си кучета и споделиха скръбта си почитателите си >>>

Орландо Блум

През лятото на 2020 г. звездата от „Властелинът на пръстените“ Орландо Блум съобщи, че кученцето му Майти е умряло. Любопитен факт е, че Майти е бил и в България. Актьорът Александър Алексиев сподели, че по време на снимките на филма „Аванпостът“ Орландо е ходел навсякъде с кученцето.

„След 7 дни търсене от изгрев до залез и в малките часове, днес намерихме нашийника му. Тази седмица плаках повече, отколкото мислех, че е възможно“, написа актьорът към пост в Инстаграм, в който се вижда как си прави татуировка с името на Майти.

Софи Търнър и Джо Джонас

Звездата от „Игра на тронове“ и музикантът от „Джонъс Брадърс“ осиновиха хъскито Порки през 2018 г. През 2019 г., съвсем скоро след като се бяха върнали от медения си месец, кола е прегазила кучето.

Джо и Софи си направиха еднакви татуировки, за да почетат паметта на Порки.

Пинк

През септември 2020 г. певицата Пинк сподели, че кучето ѝ Франджелика е починало на 16-годишна възраст. Кучето е издъхнало малко след като стопанката му се е прибрала от световното си турне.

„Целувка за сбогуване“, написа Пинк към снимката на Франджелика. „Почивай в слънчева светлина красиво момиче. Благодаря ти, че ме изчака да се прибера.“

Ева Лонгория

Дни преди да посрещне в живота си първото си дете през 2018 г., актрисата Ева Лонгория трябваше да се раздели с едно от най-любимите си същества – кученцето Джинкси.

„Денят, от който се страхувах, дойде снощи. Джинкси почина в ръцете ми, докато бяхме при ветеринаря. Получи инсулт и не можа да се възстанови. Той беше на 15 (96 в кучешки години) и изпълни тези години с много любов и смях. Той беше моето бебе преди това бебе, което е в мен, да се появи.“

Иън Сомърхолдър

През 2018 г. звездата от „Дневниците на вампира“ се прости с немската овчарка Ира. Кучето загуби битката срещу рака.

„В 12:11 часа това красиво момиче пое последния си дъх. Тихо ракът е изпълнил невероятното ми момиче и нямаше какво да направим. Никога не съм познавал по-прекрасно животно. Душа, която говореше на 1000 езика.“

Том Харди

През 2017 г. Том Харди се прости с кучето си Уудсток, което беше само на 6 години. Животното е починало от агресивен полимиозит – болест, която засяга мускулите и други вътрешно органи. Уди не е непознат на почитателите на Том Харди и дори е участвал с него в сериала „Остри козирки“. Списание Тайм обяви кучето за 73-тото най-влиятелно животно в света.

Том Харди почете паметта на кучето с видео, в което споделя много снимки от живота му.

Джъстин Бийбър

През 2014 г. Джъстин Бийбър сподели, че кучето му Сами е починало.

Музикантът е разказвал, че кучето е било голяма подкрепа за него, когато се е преместил да живее в друг град: „Преместихме се в град, в който не познавахме никого, така че се нуждаех от приятел и Сам беше този приятел. Взех го от приют за животни. Насърчавам ви да идете в приют и да си вземете животно, което си няма дом“.