Платформата Voyo предлага на потребителите си един по-малко известен, но високо оценен от критиците филм, който ще ви държи под напрежение от началото до края. „Аванпостът“ е американски военен филм, заснет изцяло в България. В него участват няколко български актьора, сред които и Александър Александров, който сме гледали във „Възвишение“ и „Доза щастие“. А заедно с него на екрана е звездата от „Карибски пирати“ Орландо Блум, както и актьорите Скот Истууд и Майло Гибсън, синове на холивудските легенди Клинт Истууд и Мел Гибсън.

Снимка: imdb.com

Филмът разказва за една от най-тежките битки, които американската армия е водила в Афганистан. По време на войната армията създава точки на контрол, които да помагат на местното население и да следят движението на талибаните и техните верига за доставки. Един от тези аванпостове е Камдеш, разположен в отдалечена долина и напълно ограден от планини. Войниците изпратени там се опитват да спечелят уважението на местните старейшини и да им помогнат да спрат ежедневните военни схватки. До деня, в който огромна армия от талибански бойци започва координирана атака срещу базата.

В тази тежка битка 53-ма американски и двама латвийски войници (един от които е сержант Янис Лакис, чиято роля се изпълнява от Алек Алексиев) трябва да отблъснат близо 400 талибани.

Благодарение на участието във филма, Алексиев е успял да завърже приятелство с холивудските звезди.

Орландо Блум беше много приятен, с едно кученце се разхождаше“, сподели той в предаването „Тази събота и неделя“ през април. „Аз нямах сцени с него, но имах със Скот Истууд. Имаме обща група в WhatsApp, която се нарича „Секси Арми Бойс“.

Около филма има доста проблеми - продукцията започва с трагедия, след като синът на режисьора умира, а малко преди началото на снимките Скот Истууд си чупи крака, което забавя работата по филма и се налага сценарият да бъде пренаписан и хореографията за бойните сцени да бъде променена.

Снимка: imdb.com

Друг проблем е пандемията от COVID-19, която провали плановете за кинопремиерата на филма. Въпреки това филмът, който се разпространяваше предимно онлайн, успя да привлече достатъчно зрители, а оценките на критиците бяха много положителни - 93% одобрение в най-големия сайт за филмова критика Rotten Tomatoes.

Снимка: imdb.com

В България, където е заснет филмът, можем да го гледаме на платформата Voyo с български дублаж. Новите потребители имат право на 7-дневен безплатен период, така че ако филмът ви звучи достатъчно интересен или ако сте си набелязали нещо друго от съдържанието на Voyo, може да го гледате още днес.