През 2019 г. излезе филмът "The Outpost", в който заедно с Орландо Блум и Скот Истууд участва и българският актьор Алек Алексиев. В студиото на "Тази събота и неделя" той разказа повече за работата си с тях.

Алек припомни, че проектът е стартирал много трудно, защото непосредствено преди снимките на филма синът на режисьора Род Лури е починал. Въпреки това режисьорът е продължил със снимките и българският актьор е много доволен, че е успял да се срещне с големите звезди.

„Орландо Блум беше много приятен, с едно кученце се разхождаше“, сподели той. „Аз нямах сцени с него, но имах със Скот Истууд. Имаме обща група в WhatsApp, която се нарича „Секси Арми Бойс“. Преди няколко седмици Орландо Блум напусна групата, защото всички много го бъзикаха за кученцето.“

Може би има и друга причина Орландо да не е оценил шегите, тъй като вероятно става дума за кученцето Майти.

През лятото на 2020 г. Майти изчезна, а след това беше открит мъртъв. Загубата на животинчето нарани актьора, който сподели сърцераздирателен пост в Инстаграм и каза, че никога в живота си не се е чувствал толкова зле.

За щастие само няколко месеца след това Орландо Блум ни показа новия си домашен любимец:

„Запознайте се с Бъди – едногодишен микс между нещо и нещо друго.“

Алек и сценариста и режисьор Ники Илиев гостуваха на телевизионното предаване, за да разкажат повече за инициативата "Предизвикай се с кауза" на фондация "Заедно в час".

Те са си поставили предизвикателства, които ще изпълнят на 30 май. И докато при Ники е сравнително лесно - ще тича 5 километра с кучето си, то Алек ще се докара до края на силите си. Актьорът е обещал да измине 120 километра с колелото си. Нещо, което сам започва да се съмнява, че ще успее да направи.

Повече за инициативата и предизвикателствата може да чуете във видеото.