Технологичният прогрес в кинопроизводството предоставя възможности за незаменимо преживяване пред големите екрани. Доказателство за това е завръщането на "Цар Лъв", който ще е по-истински от всякога. Героите ще бъдат озвучени от световноизвестни звезди като Бионсе (Нала), Доналд Гроувър (Симба), Джеймс Ърл Джоунс (Муфаса) и др. Но това не е единственото качество на новата анимация. Тя излиза точно 25 години след оригиналната версия на детското филмче. За този период лъвовете в Африка намаляват наполовина. Такава съдба имат и много други диви африкански животни.

Дисни вече са дарили повече от 1,5 милиона долара на Фонда за възстановяване на дивите животни (WCN). Но решават да създадат собствена кампания "Protect the pride", която помага за защитата и възстановяването на лъвските популации и местообитания. Това е жизнено важно за африканския вид, защото е изчислено, че по този начин може да се повиши броят им и да се премахне опасността от изчезване.

Снимка: Forum Film

 

"Цар Лъв" е любимата анимация на поколения. Без значение от възрастта съдбата на героите трогва всеки, застанал пред екрана. Този юли ще излезе версия на класическата анимация, която ще докосне още по-дълбоко сърцата на зрителите. Но освен забавлението, Дисни ни предоставят и възможността да помогнем на изчезващите диви котки. Компанията обявява, че ще дари до 3 млн. долара от печалбите си от продажба на марчъндайз продукти и от организирани активности около премиерата на филма.

Историята на филма няма да се промени, но това не важи за социалната му ангажираност. Преди анимацията беше учител на децата за волята, която трябва да имат, както и за ценностите, които да следват. Но предстоящата лента подтиква към действие за по-добро. 

Филмът ще излезе в кината на 19 юли като 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX формат. Най-малките също ще могат да видят историята на любимото ни лъвче, защото ще има и дублирана версия.