Светването на емблематичната коледна елха в Рокфелер Сентър в Ню Йорк е традиционно събитие, което много нюйоркски семейства не пропускат. Пързалянето с кънки на ледената пързалка тематично допълва празничното преживяване.

Ето някои от традициите, без които Коледа в Ню Йорк няма:

Коледни базари

Семействата в Ню Йорк традиционно посещават празнични базари като Зимното село в Брайънт парк или базарът на Юниън скуеър. Тези места предлагат подаръци за всеки, коледни лакомства и приятна атмосфера.

оледната трапеза в 

Украса за дома

Изработването на домашно приготвени орнаменти или украшения за дома е традиция за много семейства в Ню Йорк. Семействата сами създават някои от коледните украшения, като така прекарват приятно време заедно.

Празнична вечеря

Много семейства избират специални коледни вечери в ресторанти, предлагащи празнични менюта. Тези, които се наслаждават на уютно хапване у дома, задължително си приготвят:

  • Печена пуйка:

Снимка: iStock

Това е класическа част от коледните вечери в Ню Йорк, често придружена от пикантна плънка и сос от червени боровинки.

  • Шунка:

Снимка: iStock

Глазираната шунка, често обсипана с карамфил е друг популярен избор за празничната трапеза, сервирана заедно с различни гарнитури и сосове.

  • Картофени палачинки:

Снимка: iStock

Картофените палачинки се приготвят от настъргани картофи. Те се сервират като гарнитура към празничните ястия, особено по време на празника на Светлината – Ханука.

  • Печено говеждо:

Снимка: iStock

Някои семейства избират за основно ястие печено говеждо, приготвено с различни билки и поднесено сос от хрян.

  • Класически егног:

Снимка: iStock

Това е кремообразна и напитка, приготвена от мляко, сметана, захар и яйца, често подправена с ром или бърбън.