Пътешественичката Ваня Илиева, позната на всички като Хепи Ванче, бе в Индия.

„Сбирщина от кравешки снимки из цяла Индия! Първоначално бях изумена, леко шокирана и впечатлена, но след като една от тези така свещени крави ме побутна и побоцна леко, ми станаха крайно несимпатични“ – пише 39-годишната Хепи Ванче, която миналата година участва за втори път във "Фермата".

„Тадж Махал е обявен за обект на ЮНЕСКО през 1983 година като „перлата на ислямското изкуство в Индия и един от срещащите всеобщо възхищение шедьоври на световното наследство". Намира се в град Агра на брега на река Ямуна и е направен от бял мрамор. Шах Джахан поръчва да бъде построен като гробница на неговата любима жена Мумтаз Махал през 1642. Изграждането и довършителните дейности отнемат 21 години. Историята е много интересна. Шах Джахан толкова е страдал по съпругата си, че е имал идея да построи и Черен Тадж Махал, точно на мястото, от което гледахме Тадж Махал "в гръб", но синът му го е спрял. Легендите и историите са много... един пост няма да стигне. Заради мавзолея и прекрасната любов между Джахан и Мумтаз Махал, Агра се нарича и Града на любовта. Имахме шанса да прекараме там два дни. Видяхме Тажд Махал на залез, видяхме го и на изгрев, но вече облечени подобаващо в индийски сарита!“ – разказва пътешественичката.

Снимка: instagram.com/happyvan4e.official

„Случайно попаднахме на един местен, който взимаше по някоя рупия и правеше подобни снимки и видеа на туристите. Естествено, не останахме по назад и резултатът е налице! А за да видите как се случват нещата зад кадър, вижте тази снимка:

 

Снимка: instagram.com/happyvan4e.official

Още кадри от Индия можете да видите тук: