Докато снимал последствията от бомбардировките в Газа, фотожурналистът Мохамед Салем получава най-важно съобщение в живота си - съпругата му започвала да ражда у дома. 

Дори когато умират хора - животът продължава. Но как се реагира в такава ситуация? Едва ли фотожурналистът е имал такива лекции в университета. Въпреки това реагирал светкавично. 

Салем изключва камерата си и бърза да се прибере при жена си. През деня атаките били по-редки, но основното му притеснение било, че ще посрещне бебе по време на война. 

Снимка: Screenshot/Youtube

"Трудно е да се придвижваш през нощта, при всички нападения и линейки", казва 39-годишният Салем, който е част от екипа на „Ройтерс“, отразяващ последствията от израелските бомбардировки в Газа.

Салем продължил да носи защитна бронежилетка, докато водел съпругата си Хавла към болницата „Ал-Сахаба“ в град Газа. Двамата се придвижили до там с брониран автомобил.

На 12 октомври, около 12 ч. на обяд, първа глътка въздух си поема техният син, когото кръщават Абдала.

"Нека чуем гласа ти, баща ти е тук", казва журналистът на сина си.

Снимка: Screenshot/Youtube

Мохамед носел камерата си в болницата и успял да заснеме част от радостните моменти на своето семейство насред войната.

Вижте какво споделят българи за ситуацията в Израел във видеото:

"Докато отразявах цялата болка, по улиците и в болниците, и я улавях през обектива, получих тази радостна новина, съчетаваща щастието с болката, но това е животът и той трябва да продължи", казва 39-годишният Салем, който има и четири дъщери.

Снимка: Screenshot/Youtube

Абдала не бил единственото новородено бебе в четвъртък в тази болница. Момиченце с име Лара също било посрещната в отделението. Майка ѝ, Джамила Абд Раббо, споделя за изданието, че е рискувала живота си, идвайки в болницата, за да роди.

"Чувството, че имаме бебе, ни донесе радост и щастие", добави тя.