Бърт Рейнолдс бе погребан повече от 2 години след смъртта си. 82-годишният актьор почина на 6 септември 2018 г. след дългогодишно боледуване.

Кремираните му останки бяха положени вчера в гробището Hollywood Forever в присъствието на най-близките му хора, съобщава „Асошиейтед прес“. Заради пандемията някои членове на семейството са присъствали онлайн чрез приложението Zoom.

Датата на погребението не е избрана случайно – актьорът е роден на 11 февруари през 1936 г.

Сега на гроба му е поставена временна надгробна плоча, като на третата година от смъртта на актьора ще има публична церемония по откриването на негов бюст, който в момента се изработва.

Бърт Рейнолдс през 1972 г.
Снимка: Getty Images

След смъртта си Бърт Рейнолдс бе почетен с църковна служба в Палм Бийч, Флорида. След нея най-близките му приятели и роднини се събраха в таверна, за да си спомнят за него.

„Бърт беше земен човек и харесваше такива обикновени кръчми. Събрахме се тук, защото той би одобрил това“ – сподели през септември 2018 г. източник на списание „Пийпъл“.

Актьорът почина няколко седмици преди началото на снимките на „Имало едно време… в Холивуд“ и не можа да вземе участие във филма на Тарантино.

Бърт Рейнолдс има две награди „Златен глобус“ и една номинация за "Оскар" през 1998 г. за ролята си в „Буги нощи“.

 

Актьорът в компанията на Робърт де Ниро, 2017 г.
Снимка: Getty Images