Тенис звездата Серина Уилямс е помогнала с дарение на 4,25 млн. предпазни маски за лице на нуждаещи се училища в САЩ - преди децата отново да се отправят към класните стаи през следващите месеци, съобщава Си Ен Ен.

Носителката на 23 титли от "Големия шлем" си партнира с компанията Bella+Canvas, Националната асоциация на училищните съвети (National Association Board) и Scholastic, за да осигурят маските за лице на нуждаещите се училища в страната.

Проектът също така се стреми да предостави образователни материали на 54 млн. деца в 115 хил. училища в САЩ.

"Благодарна съм, че успях да помогна образователно на нашите училища с този ресурс и че ми беше дадена възможността да служа на толкова много ученици", казва Серина Уилямс в Инстаграм профила си.

Серина Уилямс обяви, че е развълнувана да играе на тазгодишния US Open, след като имаше съмнения, че 38-годишната тенис звезда ще участва на турнира в Ню Йорк по-късно следващия месец.

Американската тенис асоциация предложи строги мерки, за да се даде възможност за провеждането на Откритото първенство на САЩ.

Преди това Патрик Муратоглу, тенис треньор на Серина Уилямс от 2012 г. насам, коментира пред Си Ен Ен, че се съмнява тя да играе в Ню Йорк, ако семейството и дъщеря й Олимпия не могат да бъдат до нея.