След като постигна едва ли не всичко в женския тенис и стана носителка на 23 титли от Големия шлем, Серина Уилямс се впуска в ново предизвикателство - отново свързано със спорт, но не на корта, а на футболното игрище.

Серина Уилямс
Снимка: Getty Images

Бившата номер едно в света на тениса вече е акционер в бъдеш женски футболен клуб, който ще бъде основан в щата Калифорния. Освен нея, ценни книжа в отбора ще притежава и нейната дъщеря - 2-годишната Олимпия, както и съпругът ѝ милиардерът Алексис Охинян.

Натали Портман
Снимка: Getty Images

Сред акционерите в клуба е и носителката на наградата "Оскар" за главна женска роля Натали Портман, както и колежката ѝ Джесика Частейн, която има във витрината си награда "Златен глобус".

Джесика Частейн
Снимка: Getty Images

В списъка попадат и звездите от сериалите - Ева Лонгория от "Отчаяни съпруги" и Америка Ферера от "Грозната Бети".

Ева Лонгория
Снимка: Getty Images

14 бивши футболистки от националния отбор на САЩ също ще притежават част от клуба, като най-известните имена сред тях са Миа Хам и Аби Уомбач.

Планът е отборът да бъде част от женското футболно първенство на САЩ през 2022 г., за когато е планирано в шампионата да бъдат приети още отбори.

"Искаме да съберем добри партньори - от футболния свят, от спорта, от бизнеса и технологиите, от шоубизнеса. От тези хора е съставен и нашият град. Всички те имат специални възможности, които ще изградят тима ни", казва Натали Портман.

Групата от инвеститорки нарича себе си "Ангелски град" (Angel City), което предполага, че отборът ще бъде базиран с Лос Анджелис, наричан "Града на ангелите". 

В последните години женският футбол в САЩ бележи забележителен растеж откъм зрителски интерес - вижте повече в bTV Новините.