Макар 14-месечната почивка, която Серина Уилямс си взе в началото на 2017 година, когато обяви, че е бременна, тя остава най-богатата спортистка в света за трета поредна година според списание „Форбс“.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Това изобщо не трябва да ни учудва, защото всъщност парите, които е спечелила от наградни фондове от тенис турнири за 2018 година, са едва 62 хиляди долара, а обявената спечелена сума от нея е 18,1 млн. долара. Останалите пари тя е спечелила от спонсори като Nike, Intel, Audemars Piguet, JPMorgan Chase, Lincoln.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Носителката на 23 титли от Големия шлем се завърна на корта през март 2018 г. след раждането на първото си дете през септември миналата година.

На второ и трето място в класацията на „Форбс“ отново са тенисистки. Шампионката от откритото първенство на Австралия Каролине Возняцки е успяла да натрупа 13 милиона долара, а трета е американската тенисистка Слоун Стивънс с 11,2 милиона.

Общо осем от дамите в десетката на „Форбс“ за най-богатите спортистки на 2018 година са тенисистки. Мария Шарапова е на пета позиция, а сестрата на Серина – Винъс, е шеста.

Ето го и пълния списък с дамите, които през 2018 година направиха най-много пари в спорта:

Серина Уилямс (тенис) – 18,1 млн. долара

Каролин Возняцки (тенис) – 13 млн. долара

Слоун Стивънс (тенис)  – 11,2 млн. долара

Гарбине Мугуруса (тенис) – 11 млн. долара

Мария Шарапова (тенис)  – 10,5 млн. долара

Винъс Уилямс (тенис)  – 10,2 млн. долара

П.В. Сундху (бадминтон) – 8,5 млн. долара

Симона Халеп (тенис) – 7,7 млн. долара

Даника Патрик (автомобилен състезател) – 7,5 млн. долара

Анджелик Кербер (тенис)  – 7 млн. долара