Въпреки че са женени от 54 години и Доли Партън е една от най-големите американски знаменитости, почти никой не е виждал съпруга на легендарната кънтри певица. По тази причина не е изненадващо и признанието на изпълнителката на „Джолийн“, че някои хора изобщо не вярват в съществуването на мистериозния Карл Дийн.

Много хора си мислят, че той е въображаем, защото не желае да бъде в светлината на прожекторите“, обясни Доли за предаването „Entertainment Tonight“. „Просто не е такъв човек. Той е тих и затворен човек, който осъзна, че ако позволи това да стане част от живота му, няма да има и един миг покой. И е прав.

Доли Партън и Карл Дийн сключват брак през 1966 г., когато тя е само на 20, а той е на 24 години. Изглежда различното им отношение към славата не е било проблем за връзката им.

Още в началото той ми каза, че не иска този свят, но иска мен, а аз съм избрала да живея такъв живот. И можем едновременно да сме заедно и да държим животите си разделени. Аз винаги съм уважавала това.

Снимка: Getty Images

Разбира се заради кариерата на Доли Партън често се е налагало двамата да са разделени. Това в известна степен е подсилило връзката им и преди време певицата го посочи като тайната на дългия им брак.

Понякога хората ме питат как сме издържали толкова дълго и аз се шегувам, че причината е, че често отсъствам. И това донякъде е истина – не ни се налага да се гледаме постоянно. Имаме обаче огромно уважение един към друг.

Снимка: Getty Images

През септември Доли Партън даде интервю за списание „Пийпъл“, в което разкри и друга тайна за продължителен брак – романтиката трябва да се поддържа жива:

С мъжа ми сме заедно от 56 години, но продължаваме да излизаме на срещи понякога. Имаме си и традиции, които спазваме. Например винаги когато се покажат първите пролетни цветя, съпругът ми ми носи букет. Обикновено ми пише и стихотворение. За мен всичко това е безценно.