Тя е една от най-известните кънтри изпълнителки на всички времена. На 73 все още пее на сцената и знае как се прави шоу, което грабва. И докато никой не подлага на съмнение гласовите й възможности, то всички се вглеждат все по-дълбоко във външния й вид. Поводът светът да обърне очи към нея отново е предстоящата премиера на филма „Dolly Parton’s Heartstrings“ на 22 ноември, който ще може да се гледа онлайн на стрийминг платформата Netflix. А списание Elle правят пространно интервю с нея.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Партън никога не е отричала за пластичните операции, които си е правила и напълно осъзнава факта, че те я карат да изглежда неестествено:

„Никога не съм била естествено красива. Исках да съм красива. Исках да съм удивителна. Исках да съм цветна. Исках да бъда забелязана. Когато отидох в Нашвил, винаги прекалявах. Когато кажеха „по-малкото е повече“, аз казвах „Това са глупости. Повече е повече.“

Доли визира преместването си през 1965 година в Нашвил, когато взела решение да се гримира и оформя косата си, така че да я забелязват, като не се интересувала дали ще обиди някого.

Можете ли да си представите Доли Партън днес без емблематичните руса коса, червено червило и бляскави сенки? Родената в Тенеси изпълнителка, която се появява по телевизията едва 10-годишна, заявява, че винаги е искала да бъде „бляскавото провинциално момиче“.

1977 г.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Много хора се опитвали да разубедят певицата да промени външния си вид и да го смекчи. В това число и нейният близък приятел и ментор, който й казал, че хората никога няма да я приемат насериозно, ако изглежда по този начин.

Доли, разбира се, не отстъпила: „Ставаше дума за това коя съм аз, да се чувствам добре със себе си и да се чувствам комфортно по начина, по който се представям. Ако бях щастлива, щях да направя щастливи и другите хора“, казва пред Elle 73-годишната кънтри изпълнителка.

„Изглеждам напълно изкуствена, но аз съм напълно истинска като писател, като професионалист, като човешко същество. Кристалът блести също толкова добре, колкото диамантът.“

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Освен певица Партън е и актриса. Последната новина около нея е подписването на договор за създаване на собствена линия дрехи.

„Ще го направя. Ще стигна там. Това е една от моите мечти – гримът, косата, перуките, дрехите, всичко това.“