Най-новата роля на актрисата Сара Полсън предизвика много критики срещу нея и екипа на сериала „Американска криминална история“. В третия сезон на хитовата поредица Полсън играе държавната служителка Линда Трип, която разгласява аферата между американския президент Бил Клинтън и стажантката Моника Люински. Проблемът е, че докато Сара Полсън тежи едва 55 килограма, реалната Линда Трип е била по-пълна, така че се е наложило актрисата да облече специален костюм, който я прави дебела.

Имено костюмът с подплънки стана причина за недоволството срещу актрисата. Според някои потребители на социалните мрежи носенето му е обидно. Сара Полсън е съгласна.

„За мен е трудно да говоря за това, без да изглежда, че се оправдавам“, каза Полсън за вестник „Лос Анджелис Таймс“. „Има много противоречия около актьори в дебели костюми и смятам, че в това има резон. Мисля, че дебелофобията е истинска. Мисля, че да се преструваме, че не е така, носи само вреда.“

Снимка: Getty Images

За да постигне поразителната прилика с реалната Линда Трип, която почина през 2020 г. на 70-годишна възраст, освен че се е съгласила да облече костюма с подплънки, Сара Полсън е качила близо 15 килограма.

Въпреки че се съгласява с критиците и съжалява, ако е обидила някого с решението си, Полсън застава зад него, тъй като определя ролята на Трип като „ролята на живота“ си.

Снимка: Getty Images

„Наистина мисля, че ако актьорът може да играе само образи, които действително приличат на него, се намалява значително това, което актьорът може да предложи“, каза още тя. „Иска ми се да вярвам, че има нещо в мен, което ме прави най-подходяща за тази роля. И също така, че магията на прическите, грима, костюмите и операторското майсторство са част от правенето на филми от зората на киното. Въпросът е трябваше ли да откажа ролята?“.

Третият сезон на „Американска криминална история“ е озаглавен „Импийчмънт“ и разказва историята на един от най-известните сексскандали в света. В ролята на Моника Люински ще видим Бийни Фелдщайн, а за ролята на Бил Клинтън е избран Клайв Оуен. Сериалът цели да покаже гледната точка на Люински, която е и продуцент на третия сезон.

Снимка: Getty Images

„Американска криминална история“ пресъздава някои от най-нашумелите криминални случаи в американската история. Първият сезон ни показа процеса срещу О Джей Симпсън, който е обвинен в убийство, но е оправдан, въпреки че повечето доказателства сочат вината му. Вторият сезон показва поредицата убийства на Андрю Кюнанан, която завършва с убийството на дизайнера Джани Версаче.

От първите си два сезона „Американска криминална история“ има напълно заслужени 16 награди „Еми“ от общо 40 номинации.