Минаха 20 години от най-шумния сексскандал в историята на САЩ, преди масовите обвинения срещу Харви Уайнстайн, но историята на отношенията между президента Бил Клинтън и стажантката Моника Люински продължава да вълнува обществото. Историята е описвана в много статии, книги и поне два документални филма, но след около година ни предстои да видим и първото художествено представяне на събитията. „Импийчмънт“ ще е заглавието на третия сезон на сериала „Американска криминална история“ и ще бъде продуциран от самата Люински.

Моника Люински (2017 г.)
Снимка: Getty Images

Скандалът, който се разрази в края на миналия век, беше свързан със сексуалните взаимоотношения между президента и стажантката в Белия Дом Моника Люински. Информацията, че Клинтън се е възползвал от положението си, за да принуди младата жена да прави секс с него е изнесена от приятелката на Люински Линда Трип и по-късно е потвърдена от самата Моника. Президентът обаче отрича да е имал сексуални взаимоотношения с Люински. В крайна сметка тя показва роклята си, по която има следи от семенната течност на Бил Клинтън и той признава, че е имал „непристойни отношения“ с жената, но отрича да е излъгал, когато е казал, че не е имал „сексуални взаимоотношения“, защото оралният секс не влиза в тази категория. В крайна сметка Клинтън е обявен за невинен по обвиненията в лъжесвидетелстване.

В предстоящия сериал ще видим актрисата Сара Полсън като Линда Трип и Бийни Фелдстейн като Моника Люински.

Бийни Фелдстейн ще влезе в ролята на 22-годишната Моника Люински
Снимка: Getty Images

„Много съм благодарна за начина, по който израснахме като общество, написа Люински до Vanity Fair по повод решението си да стане продуцент на сериала. Вече живеем в общество, което позволява на хора като мен, на които е било отнето правото да говорим, да дадем и своя глас в разговора. Това не е само мой проблем. Хора с власт, най-вече мъже, постоянно се възползват от тези, които са им подчинени по всякакъв начин. Много хора ще видят това именно като такава история и по тази причина, за съжаление, тя винаги ще е актуална.

Поредицата „Американска криминална история“ е едно от най-интересните предложения на съвременната телевизия. Всеки сезон разказва различна история, като първият беше за съдебния процес срещу О Джей Симпсън (в ролята на футболната звезда е носителят на „Оскар“ Куба Гудинг Джуниър), а вторият беше за убийството на дизайнера Джани Версаче.

Дейвуд Шуимър като бащата на Ким Кардашиян и адвокат на О Джей Симпсън
Снимка: www.imdb.com

„Импийчмънт“ ще се различава от останалите два сезона, защото единствено в него няма да става дума за убийство.