Актрисата Еди Фалко, която е най-известна с ролята си като съпругата на мафиота Тони Сопрано, се връща на малкия екран, за да изпълни ролята на една от най-известните жени в американската политика – Хилъри Клинтън.

Актрисата беше избрана за предстоящия трети сезон на сериала „Американска криминална история“. Всеки сезон разказва различна история, като първата беше за знаковия съдебен процес срещу обвинения в убийство спортист О Джей Симпсън, а вторият за убийството на дизайнера Джани Версаче.

Снимка: Getty Images

Предвидено е третият сезон да разказва за най-големия сексскандал в американската история. През 90-те години стана ясно, че американският президент Бил Клинтън е имал афера със стажантката в Белия дом Моника Люински.

Снимка: Getty Images

За ролята си в „Семейство Сопрано“ Еди Фалко има две награди „Златен глобус“. Актрисата е печелила и наградата за телевизия „Еми“ цели четири пъти, като три са за ролята ѝ в „Семейство Сопрано“ и една в сериала „Сестра Джаки“.

Снимка: Getty Images

Сред продуцентите на третия сезон на „Американска криминална история“ е и една от участничките в събитията от близкото минало – самата Моника Люински, която иска да разкаже своята версия за огромния публичен скандал.