Режисьорът Пол Верховен каза, че е в добри отношения с Шарън Стоун, въпреки противоречивите версии на двамата за това как е снимана прочутата скандална сцена, при която холивудската актриса разкрачва краката си във филма "Първичен инстинкт".

В интервю за "Сънди Таймс" 83-годишният режисьор осъди "новата чистота" на създаването на филмите - и отбеляза, че емблематичният момент, в който героинята на Стоун показва интимните си части по време на полицейски разпит, все още предизвиква вълнение.

"Нямахме представа, че този кадър, показващ съвсем малко вагина, ще бъде проблем", каза той.

Верховен в момента промотира новия си филм "Бенедета", като историята в него се върти около за жена, която има любовна връзка с монахиня. Режисьорът каза, че е снимал филма във Франция и Италия, за да избегне холивудската цензура.

"Сексуалността е премахната от филмите", каза той пред британското издание. "През 70-те години можеше да се говори за това. Но сега, десетилетия по-късно, тези филми вече не са възможни. Сега би било много трудно да се направи филм като "Стриптизьорки" или "Първичен инстинкт".

Верховен и Стоун не са на едно мнение относно зараждането на противоречивата сцена. Стоун пише в мемоарите си, че е била подведена да свали бикините си от член на продуцентския екип, който й казал, че бельото създава отблясъци.

Тя казва, че след това е ударила шамар на Верховен и се е свързала с адвоката си, но по-късно се е съгласила сцената да остане, защото вярва, че провокативното действие изглежда достоверно за филмовата й героиня.

Верховен твърди, че през цялото време е имало сътрудничество между двамата и той предварително е обяснил на Стоун, че жена, която познава, е направила същата сцена като студентка.

Вижте какво още споделя Шарън Стоун за секс сцените в киноиндустрията. >>>

Ето какво още споделя Шарън Стоун за секс сцените в киноиндустрията пред списание "Вог" през 2019 г.

"Когато започнах работа в киноиндустрията, терминът "fuckable" се използваше от мениджърите на студиото, за да преценят дали притежаваш нужния профил за роля. Те сядаха на масата и обсъждаха кой от нас е "fuckable". Тогава мислеха, че аз не отговарям на този термин."

Почти 30 години след заснемането на „Първичен инстинкт“, превърнал се в един от най-касовите филми в края на миналия век, Шарън Стоун пресъздаде емблематична сцена от него за корицата на португалското издание на "Вог". 

Говорейки за статуса си на сама жена, тя заявява: "Просто не съм от този тип жени, които ще позволят на мъж да ги определя. Казвах си, че, ако искам да имам мъж в живота, то това няма да е споразумение, а партньорство. Тези мъже са трудни за намиране."