Шарън Стоун сподели, че през 2001 г. пластичният хирург, погрижил се за възстановяването на гърдите й след премахването на доброкачествен тумор, е поставил по-големи импланти без нейно съгласие.

Звездата от „Първичен инстинкт“ признава това пред вестник „Таймс“ по повод днешната премиера на автобиографичната й книга The Beauty of Living Twice („Красотата да живееш два пъти“).

„Хирургът ми каза, че големите импланти са по-подходящи за бедрата, които имам. Той промени тялото ми, без да ме пита. Каза ми, че ще изглеждам по-добре с тези „по-големи цици“ – споделя 63-годишната актриса.

В мемоарите си Шарън Стоун пише също за инсулта и мозъчния кръвоизлив, сполетели я през 2001 г., когато е едва на 43.

„Лежах в болницата, когато лекарят ми каза, че има опасност за живота ми. В стаята беше толкова тихо. Когато всичко е притихнало и никой не търчи наоколо, за да те спасява, разбираш, че нещата са сериозни и смъртта вероятно е съвсем близо“ – разказва Стоун, която спира работа за две години, докато се възстанови.

В интервю за „Варайъти“ през 2019 г. тя признава, че инсултът е поставил кариерата й на колене. След успеха на „Първичен инстинкт“ (1992) и „Казино“ (1995), донесъл й номинация за "Оскар", Стоун стига до там, че не може да си намери работа в продължение на седем години. В същото време тя губи и попечителството над осиновения си син Роун.

Актрисата през февруари 2020 г.
Снимка: Getty Images

„Хората се държаха много нелюбезно с мен. От колежките в моя бранш до съдийката по делото за попечителството. Сякаш никой не отчиташе колко тежко нещо е инсултът и колко трудно е възстановяването. Наложи се да преипотекирам къщата. Изгубих всичко, включително и позициите си в Холивуд, а бях на върха на славата, бях известна, колкото принцеса Даяна. След това тя почина, аз получих инсулт и ни забравиха“ – споделя Шарън Стоун.

Впоследствие тя възстановява връзката си с Роун, който вече е на 20 години. Актрисата живее с него и с другите две момчета на 14 и 15 години, които осинови.

„Сега се чувствам добре. Когато бях малка, винаги съм искала да имам къща, пълна с тичащи и викащи деца, както и с кучета. Сега имам всичко това и се чувствам благословена“ – признава Шарън Стоун, която на 10 март навърши 63.