Повече от две десетилетия текстовите съобщения определят начина, по който общуваме помежду си. Въпреки това, много често думите сякаш не ни стигат, за да се изразим достатъчно добре. В тези случаи мултимедията е полезна и ни предоставя невероятни инструменти, за да направим комуникацията по-експресивна и много по-забавна. 

Ето как да ползвате Viber, за да изразите себе си по най-добрия начин: 

  • Изкриви реалността си

Добавената реалност е един от популярните термини, които хората сякаш използват вече твърде често, но тя е чудесен начин да въведем магия в снимките и видеата си и да “изкажем” по-добре това, което чувстваме. Може да си под вода, да си сладко животно или страшно чудовище, да бълваш огън или да си в облаците, толкова е забавно!

Всичко това е възможно благодарение на комбинация от технология за разпознаване на лице и креативността на AR. Някои от филтрите са създадени от глобални организации и каузи като Световния фонд за дивата природа (WWF), Световната здравна организация (WHO), предоставяйки достъпен начин да изразиш подкрепата си за тях.

За да активираш Viber филтри, стартирай камерата на приложението от началния екран или от някой чат и избери филтър, като натиснеш иконата за камера (призрак). Направи снимка или клип и натисни изпращане.

  • Създай GIF

Точно както снимката казва повече от хиляда думи, GIF-овете вероятно се изразяват повече от хиляда снимки. Има моменти в живота, които заслужават да се запаметят в GIF-ове и да се препращат отново и отново, само защото са страхотни.

Когато заснемеш видеоклип на приятел, който прави задно салто, или начина, по който кучето ти щастливо тича към теб, можеш лесно да го превърнеш в GIF файл. Добави надпис, за да подсилиш впечатлението или вълнението и реши дали искаш GIF-а да се повтаря непрекъснато, обърнат или с различна скорост. Кой знае, може да се превърне в следващото световно известно меме, което всички използват, но на първо място със сигурност ще зарадва приятелите ти.

Натисни иконата на камерата от началния екран или избери чата, в който искаш да изпратиш GIF, натисни камерата и след това GIF, а после снимай. Преди да изпратиш, ще можеш да добавиш ефекти като двойно по-голяма скорост, забавен каданс и др. GIF файловете могат да се записват и в режим на селфи.

  • Придържай се към темата

Стикерите са най-удобни, когато искаш да кажеш нещо, без всъщност да пишеш или да говориш изобщо. Все пак трябва да потърсиш правилния.

Лесен начин да решиш този казус е да създадеш свои собствени стикери. Можеш да превърнеш приятелите си в стикери с техните най-използвани фрази или да направиш своя домашен любимец знаменитост със стикер, разпространяващ сладост по целия свят.

Просто натисни иконата на стикер във всеки чат, избери „плюс“ и после „Създай стикери“. Процесът е супер лесен: избери снимки, автоматично изчисти фона, украси - и си готов! Наслади се на новите си стикери. Можеш да решиш да направиш стикер пакета публичен, така че всеки да може да го ползва, или да го имаш само за себе си и най-близките.

  • Край на обикновените снимки

Да се правиш на шантав е една от най-забавните дейности онлайн, особено когато е сред любимите ти хора. Най-лесният начин да направите деня си по-щур е да започнете със селфи, което да нарисувате. Можете да подобрите веждите си, да сложите превръзка за очи или просто да добавите мустаците, които може би никога няма да имате в реалния живот.

Отвори някой чат, избери снимка от галерията си, натисни иконата на молив – добави стикери, текстове или просто рисувай върху снимката си. Можете също да заснемете нова снимка и да я редактирате преди да я изпратите.

  • Смени пейзажа

Най-добрите ти приятели и членове на семейството заслужават малко повече от обичайната обстановка, в която провеждате разговорите си. Можеш да избереш различен фон за чатовете си, който ще отговаря по-добре на начина, по който общуваш.

Една от възможностите е просто да добавиш любимата ви снимка заедно и да ви напомня за невероятната ви връзка всеки път, когато искате да си кажете нещо. Друг вариант е да създадеш нещо специално, като драскулка или колаж от най-добрите ви снимки. Можеш да използваш и фоновата галерия.

Просто избери групов чат (или личен), отиди на „Инфо за чат и настройки“ и натисни „фон“. След това избери фон от наличната галерия или добави персонализиран от галерията или камерата си.