След като се запознахме със странните навици на звездите в първата част на този материал, сега и останалите са вече при нас. Пороците на известните стават все по-любопитни. Ето ги и тях:

Снимка: Getty Images/ Guliver PhotosКирсти Али

Порокът: Йо-йо диета

Вероятно с цената на огромни усилия тя успя да отслабне с около 34 кг. Само две години по-късно си ги върна, само че с още 4 отгоре. Изглежда, че Али има сериозен проблем с дългосрочната промяна на начина си на хранене и живот, за да съумее да запази тези невероятни резултати. Това я превръща в анти модел за подражание – не е никак здравословно или вдъхновяващо, освен ако не гоните рязък скок в кариерата си – Али пусна второто си ТВ шоу, което документира битката й с килограмите. Да, тази година.

 


Снимка: Getty Images/ Guliver PhotosМеган Фокс

Порокът: Шотове с оцет

Секси актрисата често пийва оцет, защото „пречиства изцяло тялото … онези жени, които задържат вода по време на месечния цикъл и всичко това… отървава ви наистина бързо от подобни проблеми.” За съжаление няма сериозно изследване, което да потвърждава думите на красавицата. Едно японско изследване наистина предполага, че пиенето на оцет е възможно да забърза обработката на мазнините, но е само то и дори не е включвало хора. Все пак можете да пробвате оцет за тонус – той е добра добавка към храната (например в салата или ястия с пиле), но без да изпадате в крайности.

Снимка: Getty Images/ Guliver PhotosТом Круз

Порокът: Отричането на психотерапията

През 2005-а г. известният с увлечението си по сциентологията Том заяви в ТВ шоу, че психиатрията е псевдо наука. Много от хората, имали проблеми със себе си, вероятно биха били на друго мнение. За съжаление не всеки, който се нуждае от лечение, го получава. Затова подобни изказвания от звезда с определено влияние са доста необмислени, твърдят от ivillage.com. В това твърдение няма много истина - доста от психическите заболявания (като например депресията) са изследвани, често са диагностицирани и освен това са напълно лечими -  с помощта на съвременната медицина и правилната терапия. Ако познавате някого, който се бори с депресията, гнева или изпитва желание да се самонаранява, е жизненоважно да му окажете подкрепа и уважение. И никак не е лошо да го посъветвате да се довери на специалист, който да му помогне да се справи.

Снимка: Getty Images/ Guliver PhotosДжейми Пресли

Порокът: Каране в нетрезво състояние

След като печелят толкова много пари, защо звездите не си викат кола, която да ги закара вкъщи, особено ако са прекалили с алкохола? Джейми бе хваната от полицията да шофира с около три пъти повече от позволените промили през януари. За съжаление повечето звезди смятат, че това е "яко". Младите хора може и да си мислят, че подражавайки на идолите си, правят нещо готино, но не и в подобни аспекти.


Снимка: Getty Images/ Guliver PhotosБритни Спиърс

Порокът: Много кофеин

Дали някога сме виждали госпожица Спиърс без кафенце в ръка? Въпреки, че много от нас имат нужда от чашка сутрин, за една майка на две деца и със звезден статус, прекалените дози може да причинят постоянно безпокойство, безсъние и нервност. Е, няма достатъчно доказателство, че умерения прием на кофеин е вреден за здравето. Все пак е ясно, че прекаляването с каквото и да било, не е препоръчително, така че - ако не се чувствате добре, по-добре пробвайте с билков чай.

Снимка: Getty Images/ Guliver PhotosДжесика Симпсън

Порокът: Шокова диета

Преди време Джесика съобщи в своя Twitter "Започнах зеленчукова диета, която беше истински шок за тялото ми, с китайски чай" Не е чудно, че Джесика е била шокирана - всеки, който изостави нездравословното си меню и започне да се храни, както трябва, се чувства добре. Какъв е проблемът? Зеленчуковата диета, спазвана без наблюдения от диетолог, може да е доста вредна.