След като куче изяде цяла опаковка гел топчета, се наложило то да посети спешно ветеринар. Ситуацията придобила още по-странен характер, когато животното започнало да изхожда топчетата във ветеринарната клиника, където подът се оцветил в цветовете на дъгата.

Случката се развива в Колорадо и вероятно повечето хора биха си помислили, че всичко това е шега, но лекарят, който лекува домашния любимец, публикува видео в TikTok, за да илюстрира цялата ситуация.

„Просто още един ден в спешното“, пише той към видеото, уточнявайки, че клипът е публикуван с разрешение от собственика на кучето.

Гел топчетата са разноцветни топчета на водна основа, които поставени във вода, са способни да удвоят и утроят обема си. Най-често се използват за декорация. Кучето помислило, че стават за храна и успяло да изяде цяла опаковка от тях.

Снимка: TikTok

Собственикът му го завел спешно във ветеринарна клиника в Колорадо, където рентгеновата снимка показала, че стомахът му е пълен с въпросните топчета, които вече били абсорбирали течност и били набъбнали.

Снимка: TikTok

 

„Случват се инциденти, а кучетата са бързи, нали! Наложи се да го оперират, за да отстранят останалите, но вече е на път да се възстанови“, обяснява ветеринарят в коментар под видеото.

 „Той е с поднормено тегло, но от това, което разбрах, е бил спасен съвсем наскоро“.

Само 25% от топчетата, които кучето поглъща, се виждат на скенера, а останалите 75% трябвало да бъдат отстранени по хирургичен път.

 

Последвайте ladyzone.bg във FACEBOOK

Последвайте ladyzone.bg в INSTAGRAM

Последвайте ladyzone.bg в ТIKTOK