Кристофър „Крис“ Джерард Чиконе, по-малкият брат на Мадона, е починал на 63-годишна възраст. Художник, танцьор и дизайнер, Кристофър е загубил битката с рака и си е отишъл от този свят в петък, 4 октомври, като неотлъчно до него в този момент е бил неговият съпруг Рей Тъкър, се казва в официално изявление от представител на артиста.

Снимка: Instagram


Това е втора тежка загуба за Мадона в рамките само на месец, след като през септември поп иконата погреба доведената си майка Джоан Чиконе, която почина от рак на 81-годишна възраст. През февруари миналата година певицата загуби и още един от братята си - Антъни Чиконе, който същи умира от рак.



В емоционален пост в социалните мрежи 66-годишната Мадона отдаде почит към брат си и описа Кристофър като „най-близкия човек до мен толкова дълго време“.



„Трудно е да се обясни връзката ни. Но тя се породи от разбирането, че сме различни и обществото щеше да ни се кара, че не следваме статуквото. Хванахме се за ръце и танцувахме през лудостта на нашето детство. Всъщност танцът беше нещо като суперлепило, което ни държеше заедно…

Ние се противопоставихме на Римокатолическата църква, полицията, моралното мнозинство и всички авторитети, които пречеха на артистичната свобода! Брат ми беше до мен. Той беше художник, поет и мечтател. Възхищавах му се. Той имаше безупречен вкус. И остър език, който понякога използваше срещу мен, но аз винаги му прощавах.“

Снимка: Getty Images


Поп изпълнителката описва и последните няколко години от живота му като трудни и допълва, че известно време не си говорели, но след като той се разболява, двамата отново намират път един към друг.

 



Мадона има общо 7 братя и сестри. Майка й умира от рак на гърдата, когато изпълнителката е едва 5-годишна. Баща й Силвио Чиконе навърши 93-години през юни, а тя го поздрави и написа „Нищо не може да ни спре. Обичам те безкрайно!“


Кристофър израства в Мичиган заедно с братята и сестрите си. Учи танци в колежа, след което се премества в Ню Йорк, за да работи със сестра си Мадона, чиято кариера по това време тръгва стремглаво нагоре.

Появява се като танцьор в някои от ранните й клипове като „Everybody“ и „Lucky Star“. По-късно се изявява и като художествен ръководител и дизайнер на някои от емблематичните й турнета.

Снимка: Getty Images



Изявява се и като интериорен дизайнер, дизайнер на обувки и художник. Обзавежда няколко от жилищата на сестра си и проектира други пространства, включително ресторанти в Манхатън и луксозни апартаменти. Режисира музикални видеоклипове на звезди като Доли Партън и Тони Бенет.

През 2016 г. Кристофър се жени за британския актьор Рей Тъкър.