Мадона падна на сцената, докато изпълняваше песента си от 1986 г. "Open Your Heart". Част от изявата включваше танц, по време на който тя си партнира с танцьори. Едната от балета й обаче изгуби баланс и поп иконата се оказа на земята.

65-годишната Мадона реагира като абсолютен професионалист. Тя се изправи на крака отново в ритъма на музиката и продължи да танцува на стола, от който по-рано падна.

Последната спирка от турнето на Мадона беше в Climate Pledge Arena, Сиатъл. Хореографията по време на песента включваше сядането на поп звездата на стол, което всъщност е елемент, вдъхновен от култовия ѝ клип.

След като Мадона изпя няколко тона, една от танцьорките започна да я дърпа заедно със стола. Танцьорката направи само около пет стъпки, преди да загуби баланс заради токчетата, на които беше. Тя се подхлъзна заедно с Мадона и двете се оказаха на пода.

Въпреки обърнатия стол, Мадона не пропусна нито един такт и веднага се изправи, като продължи в ритъма на песента. Певицата се отдаде на кратък искрен смях и продължи с хореографията си, сякаш нищо не се е случило.

Феновете на певицата споделиха в социалните мрежи различни гледни точки към сценичния инцидент, споделяйки реакциите си към момента.

Турнето "The Celebration Tour" първоначално беше отложено след хоспитализирането на Мадона заради сериозна бактериална инфекция. След възобновяването на участията обаче попзвездата направи няколко заглавия за страниците на вестниците. Турнето обхваща цялата ѝ кариера.