Американският президент Джо Байдън е известен с любовта си към кучетата и по-специално към немските овчарки. Но в Белия дом има и друг четирикрак обитател, който не получава чак толкова много внимание – котката на първата дама Джил Байдън.

Снимка: Instagram

През ноември 2020 г. Джил Байдън сподели, че много би искала да си има котка и е само въпрос на време това да стане.

Тази седмица първата дама най-после показа снимка на котето, което е дошло да живее в президентската резиденция и разкри името му – Уилоу.

Снимка: Instagram

Името на котето е свързано с миналото на Джил Байдън. Тя е избрала именно него, защото родният ѝ град в Пенсилвания се нарича Уилоу Гроув.

Снимка: Instagram

Това е първата котка, която живее в Белия дом от повече от десетилетие. Предшественикът на Уилоу беше черната котка Индия, която принадлежеше на президента Джордж. У. Буш и съпругата му Лаура.

Котето става част от семейство Байдън само месец, след като към него беше добавен друг четириног приятел – кученцето Командър. Тогава от Белия дом разкриха, че пристигането на кученцето не е минало безпрепятствено, защото е възникнал конфликт между него и Мейджър – другата немска овчарка на Байдън.