Първата дама на САЩ украси Белия дом за Коледа с 41 елхи, 78 750 лампички и използва помощта на 100 доброволци.  

Официалната коледна елха на Белия дом е поставена в Синята зала. Тя е украсена с бели гълъби, като на всеки един от тях е написано името на един от щатите. Те символизират "мира и светлината, донесени на всички нас от службата на работещите на първа линия по време на пандемията", се казва в пътеводителя за обиколка на Белия дом.  

Снимка: Getty Images

"Украсените стаи в Белия дом отразяват даровете от сърцето, които обединяват всички нас: вяра, семейство, приятелство, изкуство, учене, природа, благодарност, служба, общност, мир и единство." - сподели първата дама в Инстаграм профила си.  

В Белия дом са поставени още:

  • 25 венеца
  • 6000 метра панделка
  • над 300 свещи
  • 10 000 коледни топки и други фигурки

Празничната тема, която е избрана за тази година, е "Подаръци от сърцето". Декорациите в различните стаи на Белия дом ще представят всеки от тези подаръци.

Кабинета на първата дама, освен с бели гълъби, е украсен и с множество златни звезди

Над камината в трапезарията са закачени и коледните чорапи на семейство Байдън, включително и за внуците. Те символизират "дара на семейството - тези, от които сме родени, тези, които избираме, и тези, които създаваме". 

Снимка: instagram.com/whitehouse/

Коледните дървета в тази стая са украсени със снимки на първите семейства, които са живели в Белия дом през цялата история.

Снимка: Getty Images

За да се направи изложбата от коледни меденки, тази година са използвани 55 блата медено тесто, 120 килограма мармалад, 35 килограма шоколад и 25 килограма глазура.

Един от последните декоративни щрихи, направени към джинджифиловата къщичка, е бил добавен по молба на президента Байдън, който е и дългогодишен преподавател. Той е пожелал да се добави джинджифилов учител до училищната къщичка.

По традиция дни преди това първата дама Джил Байдън посрещна официалната коледна елха на Северната порта на Белия дом.

Тя е висока 18 фута (5,50 м) и е отгледана в Северна Каролина от Ръсти и Бо Естес, победители в големия шампионат на Националната асоциация за коледни елхи през 2021 г.