Тежка загуба за президента на САЩ и първата дама съкруши сърцата им. Тяхната любима немска овчарка Чeмп почина. Кучето в било част от семейство Байдън в продължение на 13 години.

"Той беше нашият постоянен, ценен спътник и беше обожаван от цялото семейство Байдън. Дори когато силите му съвсем отлабваха през последните му месеци, когато влизахме в стаята, той веднага се започваше да маха с опашка и ни караше да го галим по ушите и корема." - споделя в Инстаграма си Джил Байдън. 

Тя разказва още, че едно от най-любимите му занимания е било да се свие в краката им пред камината в края на деня.

Като по-младо обожавал да гони топки за голф. Най-често го правел на поляната на Военноморската обсерватория. Игрите с внуците на президента Байдън също са били част от заниманията му. 

"И в най-радостните, и в най-мъчните мигове той беше там с нас, чувствителен към всяка емоция.  Обичаме те, нашето сладко, добро момче и винаги ще ни липсваш!" - завършва поста си Джил Байдън.

Немската овчарка Чемп се присъединява към семейство Байдън през 2008 г.

През същата година Джо Байдън става вицепрезидент при Барак Обама. По това време в “Белия дом” живеят неговите кучета Бо и Съни, порода Portuguese Water Dogs.

Другият домашен любимец на семейство Байдън е Мейджър. 

Той се появява в живота на бъдещия президент на Америка през 2018 г. Тогава дъщеря му Ашли вижда във Facebook, че няколко кученца търсят своя нов дом в приюта за животни на “Delaware Humane Association“. Г-н Байдън се свърза с центъра и взима Мейджър вкъщи за кратко, а след това го и осиновява. Така той става първото осиновено куче, заживяло в Белия дом.