Кофеин и кристали е равно на любов. Марк Матешиц (32) и Виктория Сваровски (30) са не само двойка в живота, но вече и с общ бизнес.

ПАРИ ПРИ ПАРИ ОТИВАТ

Извлечение от публичния търговски регистър на Австрия показва, че Виктория Сваровски вече е упълномощено лице, което може да подписва документи на фирмата, пише Bild. 

Снимка: Getty Images

Матешиц е обявен за най-богатия австриец със състояние от 36,2 милиарда евро, според "Форбс". Така той се нарежда на 34-то място в света. Семейство Сваровски пък е известно със своите кристали. Те попадат в класацията с активи от 3,75 милиарда евро. 

 

 

КОЯ Е ВИКТОРИЯ СВАРОВСКИ? 

 

 

Виктория Сваровски e богата наследница, която обаче в никакъw случай не разчита само на това, което може да й осигури фамилията. Тя е родена на 16 август 1993 г. и е известна австрийска поп певица. Освен това бизнес дамата е i телевизионна водеща. Многомилиардната империя за кристали обаче е нейна съдба.

 

Сваровски е дъщеря на Александра и Паул Сваровски. Майка ѝ работи като журналист, а баща ѝ управлява семейната компания.

Снимка: Getty Images

Макар че в ранните години на кариерата си тя се появява под името Виктория С., сега използва цялата си фамилия.

През 2014 г. издава песента "Beautiful" заедно с рапъра Prince Kay One. През 2016 г. печели деветия сезон на танцовото шоу Let's Dance на RTL. През 2021 г. Сваровски основава марката за красота Orimei Beauty. 

От края на 2010 г. има връзка с инвеститора в недвижими имоти Вернер Мюрц. Двойката сключва брак на 20 май 2017 г. По-късно, през 2022 г. се развеждат. 

Виктория Сваровски и Марк Матешиц обявяват официално връзката си през април 2023 г.  

Снимка: Getty Images

Така две от най-богатите семейства в Австрия се свързват и с любов. Марк Матешиц е единственият наследник на Red Bull. Според списание Forbes в момента той е най-богатият човек на възраст до 30 години. Въпреки богатството си, той е смятан за земен и като цяло избягва светлината на прожекторите. Публичните му изяви са рядкост, а да дава интервюта се случва още по-рядко. 

Друга богата двойка, която скоро мина под венчило - вижте във видеото.