На 1 февруари 2020 г. четири жени в почти едно и също време обвиниха шок рокерът Мерилин Менсън в сексуален тормоз. Сред тях е и актрисата Евън Рейчъл Ууд ("Западният свят", "Милдред Пиърс"), която е имала 4-годишна връзка с музиканта започнала, когато е била на 19, а той на 38 години. В интервюта Евън нееднократно е намеквала, че в животът ѝ е имало човек упражнявал насилие върху нея, но едва вчера призна, че става дума за Менсън.

"Той започна да ме обработва, когато бях тийнейджърка и ме използваше в продължение на години. Промиваше ми мозъка и ме принуждаваше да му се подчинявам."

Манекенката Ашли Линдзи Морган разказа с пост в Инстаграм, че се е запознала с Менсън през 2009-а година и двамата бързо започват връзка, която също така бързо става доста опасна. 

"Той ми каза какви са правилата и ако не ги изпълнявах ме наказваше. [...] Караше ме да му купувам всякакви нацистки символи от Тайланд.. Искаше всичко, което мога да намеря - ножове, свастики, пръстени и това ме подтискаше, защото аз самата съм еврейка. [...] Случвало се е да ме изгонва от къщата си в 3 през нощта, ако заспя."

Фотографката Ашли Уотърс обвини Менсън, че е хвърлял стъклени чинии по нея и е предлагал тя да прави секс с хората, с които той би искал да работи в бъдеще.

Веднага след обвиненията, името на Менсън изчезна от сайта и магазина на звукозаписващата компания, с която той работи. С пост в Туитър Looma Vista Records съобщиха, че прекратяват сътрудничеството си с музиканта и спират да промотира последния му албум "We Are Chaos".

Ето как Менсън отговори на обвиненията:

"Очевидно е, че музиката, изкуството и животът ми винаги са били провокативни и повод за скандали, но тези обвинения са едно чудовищно изкривяване на реалността. Връзките ми винаги са били с партньори, които знаят какво искат и правят. Това е истината, независимо как другите представят общото ни минало сега."

Мерилин Менсън и групата му имат общо 11 албума, а самият музикант е известен също с работата си като художник и изложбите си. Той е кръстник на Лили Роуз-Деп и наскоро застана на страната на баща ѝ Джони Деп в съдебните спорове с Амбър Хърд.

Джони Деп, Мерилин Менсън и тогавашната му приятелка Дита фон Тийз
Снимка: Getty Images

Менсън е имал концерт и в София - на 4 юли, 2007 г. заедно с групата Type O Negative.