"Обичам те, Даша! И ти благодаря" - думите са на шампиона на Откритото първенство по тенис на САЩ Даниил Медведев. Той ги изрече след като прегърна един от най-ценните трофеи в света, побеждавайки Новак Джокович. Сърбинът имаше шанс да се превърне в първия тенисист, спечелил и четирите титли от Големия шлем в рамките на един сезон, но руснакът беше категоричен на корта.

Каква беше мотивацията му? Ако изключим, че това е успех от огромна важност за всеки тенисист, Медведев в шеговит тон разкри, че не е имал друг избор. Просто е останал без подарък за годишнината със съпругата си Дария и ѝ посвещава титлата. 

Самата Даша беше на трибуните и емоционално преживяваше всяка точка на корта. За нейна радост Даниил я зарадва със стабилна игра. А накрая обяснението в любов стопли сърцата на всички. Всъщност руският тенисист винаги изтъква ролята на своята половинка в кариерата му. Той дори я нарича "най-важната част от екипа ми". 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Medvedev Daniil (@medwed33)

Двамата са заедно от 2014 г. Тогава се срещат за първи път. През 2018 г. сключват брак. Даша също е тренирала тенис. Медведев разказва, че именно това е тайната на хармоничната им връзка. Съпругата му го разбира - него и натоварената му с тренировки и турнири програма.

Той нарича своята съпруга "пророк". Тя е тази, която му предрича, че един ден ще е в топ 10 на света. Е, днес той е подгласник на лидера в ранглистата Джокович.

Вижте повече за Даша и Даниил Медведев в сайта на bTV Новините.