В новия епизод на "Бригада Нов дом" тази вечер от 21 ч., който е и последен за сезона, зрителите на bTV ще се срещнат със симпатичните баба и внук - Галя и Галин, които имат не лека съдба, но въпреки нея носят големи сърца и доброта.

"Баба ми е всичко за мен – тя е цяла вселена и заради нея живея", казва с усмивка Галин, който е дете на разведени родители, изоставен от съвсем малък от майка си, баща му умира, а самият той е с диабет.

Двамата живеят в много лоши условия, Галин дори се опитва да поправи една от стаите сам, а мечтата му е да се радват на ремонтиран дом, където да са щастливи. Зрителите ще видят и неговата чудна и подредена колекция от колички, която Галин грижливо е събирал в продължение на 20 години, през целия си живот.

В този епизод в помощ на "Бригада Нов дом" ще се присъедини режисьорът Ники Илиев, който припознава донякъде себе си в Галин, защото самият той като малък е отгледан от баба си. При срещата му с момчето той ще му даде ценни съвети за живота  и ще му подари книга благодарение, на която да открие това, което обича и то да даде смисъл на живота му.

На ремонтната площадка Ники ще се включи без страх в най-различни дейности, като една от тях счита за особено отговорна - боядисването на входната врата на апартамента. Налага му се да лепи тапети, за които ще каже, че са доста лепкави, но в крайна сметка "работата не е лесна, но пък е интересна". Зрителите ще видят още как се опитва да прави замазка, да носи мебели и дори как майсторите ще се пошегуват на негов гръб.

На режисьора ще му се наложи пък да "оцени" актьорските заложби на Жабето и Ушко, за които ще се пошегува, че "стават за актьори, най-вече заради прякорите, които имат".

Извън забавните моменти в епизода, Ники Илиев ще сподели съвсем сериозно, че е възхитен от "Бригада Нов дом", защото си мислел, че не всичко в ремонта, който зрителите виждат, е реално: "Сега разбрах, че тези хора са съвсем истински майстори, които бачкат здраво и това е супер". 

В последния епизод на уникалното, социално и най-позитивно предаване в телевизионния ефир "Бригада Нов дом", майсторите ще се почерпят и с торта по случай рождения ден на Влади Караджов, а празничния десерт ще му поднесе, разбира се, Мария Силвестър.