Мъж, който дълго време твърдеше, че е син на френската филмова звезда Ален Делон от връзката му с емблематичната немска певица Нико, беше намерен мъртъв в Париж, съобщиха от прокуратурата.

Тялото на Ари Булон, 60-годишен фотограф, беше открито в дома му в столицата, съобщиха властите, а в момента тече разследване на причината за смъртта.

Още един човек е задържан от полицията по обвинение в неоказване на помощ на човек в опасност, заяви прокурорът, потвърждавайки по-ранни съобщения в местен вестник.

Вестник "Паризиен" съобщи, че задържаният от полицията е спътникът на Булон.

Френските власти съобщиха също така, че Булон е страдал от хемиплегия - заболяване, което може да доведе до частична парализа.

Булон, известен също като Кристиан Булон, твърдеше, че е син на Делон и Нико, която придобива известност най-вече като певица на авангардната американска рок група The Velvet Underground.

Делон, който има кратка афера с германската певица през 60-те години, отрича да е баща, въпреки че Ари е отгледан от майката на Делон - Едит Булон, която официално го осиновява заедно със съпруга си.

Булон описва хаотичния си живот в книга от 2001 г., озаглавена "Любовта никога не се забравя".

Като тийнейджър той се присъединява към музикалните турнета на майка си Нико и се снима в няколко филма, потъвайки в света на наркотиците и това, което нарича "артистична страна на чудесата", която го отвежда по целия свят.

Снимка: Getty Images

След смъртта на Нико през 1988 г. той прекарва известен период от време в рехабилитационна клиника и се подлага на психиатрично лечение.

Булон е подал молба за признаване на бащинство във Франция, но тя е била отхвърлена, тъй като Делон официално е жител на Швейцария. Предстои обжалване на решението, пише още БГНЕС.

Вижте повече за Ален Делон в следващото видео: