Надскачащи ескцентричността восъчни фигури на принц Уилям и Кейт Мидълтън в полски музей не спират да са обект на подигравки от страна на посетителите, които смятат, че британският престолонаследник изглежда като „Хю Грант на 20 шота“.

Посетителите в Музея на восъчните фигури "Полония" в полския град Краков се подиграват и на восъчната фигура на Кейт Мидълтън, която в случая е без характерните си кестеняви кичури, а е... руса. Освен това тя е пресъздадена с голямо чело и изглежда „разрошена“.

Един от посетителите дори казва, че е забелязал дете, което плаче, защото е били изплашено от страховитите фигури.

Туристическата атракция – оценена с незавидните 2,5 звезди в TripAdvisor – предлага на посетителите си възможността да разгледат восъчни фигури на известни личности. Сред другите восъчни експонати виждаме не кой знае колко по-успешни копия на кралица Елизабет Втора, Том Круз, Мистър Бийн и Владимир Путин.

Музеят е сериозно критикуван от посетителите си заради липсата на прилика между реалните личности и фигурите им, пише още британският "Дейли мейл".

 

Греъм Бандейра, който един от посетителите на музея, казва за модела на принц Уилям: „Хю Грант след 20 шота „Йегермайстер“.

Друг посетител казва: „Едно от най-лошите места, на които съм бил. Добре, че имаше табели с имената към всяка фигура - иначе никога нямаше да разберем на кои знаменитости са".

„Отнема около пет минути да обиколите музея - дори видяхме дете да плаче, вероятно защото беше толкова уплашено от страховитите фигури“, заявява друг посетител.

„Това беше най-лошият музей с восъчни фигури, който някога съм посещавала. Билетът за вход беше скъп, като се има предвид какво ни очакваше вътре... Повечето фигури бяха с отчупени пръсти или без ръце“, казва Софи от Ирландия.

„Повечето от восъчните фигури са толкова лоши, но някои всъщност са доста добри. Чувствахме се изплашени през цялото време“, казва Алекс от Дарби.