Кралицата на красотата Бхаша Мукерджи, която беше коронована за Мис Англия 2019, се завърна във Великобритания от благотворителна дейност в чужбина, за да продължи кариерата си като лекар на фона на пандемията от коронавирус.

Бхаша прекъсна кариерата си на младши лекар, след като участва в конкурса за красота "Мис Свят" през декември 2019 г., където представляваше Англия.

Поканена да бъде посланик на няколко благотворителни организации, Мукерджи планираше да остави стетоскопа си в лекарския кабинет до август, за да се съсредоточи върху хуманитарната си дейност.

"Бях поканена в Африка, в Турция, след това в Индия, Пакистан и няколко други азиатски страни, за да бъда посланик на различни благотворителни дейности", казва Мукерджи пред Си Ен Ен. В началото на март 24-годишната красавица е била в Индия в продължение на четири седмици.

Но след влошаване на ситуацията с епидемията от коронавирус във Великобритания, Мукерджи е получила съобщения от бившите си колеги в бившата си болница - Pilgrim Hospital в Бостън, Източна Англия, които са я известили колко тежко е положението при тях.

Красивата лекарка се е свързала с мениджърския екип на болницата, за да ги уведоми, че иска да се върне на работа.

Бхаша казва, че не е редно да носи короната на Мис Англия, дори и за да извършва хуманитарна дейсност, докато хората по света умират от коронавирус, а колегите й работят толкова усилено.

"Когато вършите тази хуманитарна работа в чужбина, все още се очаква да сложите короната, да се приготвите... да изглеждате красива", казва Мукерджи. И допълва: Аз исках да се върна вкъщи. Исках да се прибера и да отида направо на работа."

"Начинът, по който целият свят почита всички ключови служители в борбата с пандемията - исках да бъда една от тях и знаех, че мога да помогна", казва Мукерджи, която се мести в английския Дерби от Калкута на 9-годишна възраст.

"Няма по-добро време за мен да бъда Мис Англия и да помагам на Англия в момент на нужда", каза Мукерджи.

Мукерджи ще се самоизолира за период от 1-2 седмици, преди да успее да се върне на работа като лекар в болницата. Красавицата е специализирала в респираторната медицина, но каза, че в момента лекарите там практикуват в зависимост от нуждите.

Към момента във Великобритания са регистрирани повече от 48 000 случая на COVID-19 и близо 5000 смъртни случая, сочат данни на университета "Джонс Хопкинс".

  • Поразително! Олимпийска състезателка "плува" на кухненския плот в условия на карантина (ВИДЕО)
  • Коя книга ви е отвела най-далеч? Споделяйте книжни пътешествия в #ПътувамБезПаспорт
  • Нови заповеди: сваляме маските и тръгваме към планините. Разрешено е
  • Бебето Колинс, което се роди с помощта на пожарникари
  • Отварят ли училищата? Как са решили проблема в Нидерландия и на остров Нантъкет
  • Странните неща, които детето ми направи по време на изолация
  • #ОстанетеСиВкъщи и гледайте сериали - 10 сериала, които може да гледате повече от веднъж
  • Батман мете улиците, Железният човек дезинфекцира, а Дарт Вейдър разнася хранителни продукти (ВИДЕО)
  • Теа Минкова: Не знам какво сме правили с Наум преди Амая
  • "Живей живота с щастие и страст" - мъж, починал от коронавирус, остави трогателно писмо на семейството си