Снощи на улица „Черковна“ 69 в София при междусъседски спор е убит психологът Иван Владимиров.

За убийството е задържан 52-годишния бивш полицай Румен Тонев, уволнен от МВР през 2000 година. Според информация на bTV от прокуратурата той не е отрекъл извършеното от него убийство и е предал на органите законния си пистолет. Той е задържан за 72 часа и до края на деня ще му бъде повдигнато обвинение за убийство.

В емоционален пост във Фейсбук майката на Иван Владимиров – Слава Иванова, написа:
„Бях благословена майка с най-прекрасното дете. Шегувахме се, че всичко при него се получава... винаги. И винаги по трудния начин. Но той посрещаше всичко с оптимизъм и вдъхновение. Приемаше предизвикателствата с усмивка и не спираше да мечтае. Вървеше смело към мечтите си. Посвети дълги години на четене, учене, образоване, за да се върне в България и да даде най-доброто от себе си, за да учи младите хора да бъдат истински, да бъдат себе си, да бъдат победители, да вярват в доброто и да изградят правилни ценности, за да усетят красотата на битието като него. Издаде книга, с която да вдъхнови хората да видят през неговите очи колко вдъхновяващо и животопроменящо е четенето. Беше готов. Беше разперил криле за полет... и един нелеп куршум пречупи крилете му и отне светлината от очите му.
Той беше светлина за много хора. Беше мой учител, подкрепа и опора. Беше детето, с което се гордеех. Беше вдъхновяващ събеседник и продължител на мечтите ми. Беше радост, светеща радост.
Можеше да направи още толкова много. Краят дойде неочаквано и нелепо. Съзнанието ми отказва да приеме, че това е реалност.
Мило мое дете, изпращам ти цялата си обич и благодарност, че избра мен за майка и освети и осмисли дните ми. И горещо се надявам, че си на едно по-добро място. Нека е мир и светлина на душата ти. Не остави дете, но остави следа. И сме много тези, които ще те носим в сърцето си“.


По ирония на съдбата през ноември 2022 г. Иван Владимиров коментира в „Преди обед“ по bTV точно такъв случай, отново в София – убийство след междусъседска вражда. Тогава той сподели за подобни проблеми и в неговия блок.

„Всички съседи в нашия блок са наплашени от този човек. На общо събрание беше ударил възрастен съсед. Предложих да го осъдим, но съседът каза „Не, той ще ме застреля“. Хората живеят в страх, защото той е вадил пистолет веднъж. Това вече е сериозно. Преспокойно някой може да си замине“ – пророкува Иван Владимиров.

Снимка: Facebook/Иван Владимиров-Нав

Иван Владимиров е роден през 1977 година и има тежко детство, в което често е обект на подигравки от страна на съученици. В един момент той решава, че не иска да продължава да бъде "депресирано момче" и променя живота си на 180 градуса.

Завършва Международни икономически отношения в УНСС, като по време на следването си два пъти участва в студентски бригади до Щатите, които му позволяват да изкара достатъчно пари, за да живее като бохем през останалото време. Впоследствие записва Психология на развитието в Лас Вегас и заживява в града на казината.

Опита си там той описва в две книги – "Смешна метафизика (за забавно развиващи се)" (сборник с текстове от негов блог) и наскоро излязлата "Вегаски истории (за мистици и простаци)".

Иван среща жената на живота си, която е израснала в САЩ, но е с български корени и двамата развиват бизнес с медицинско-козметически уреди, който е толкова успешен, че им позволява да пътуват по 10 пъти годишно до Хаваите. Двамата обаче се разделят, защото Иван усеща, че материалното не го прави щастлив и решава да си дойде в България, където да работи по специалността си.

Повече за него вижте тук: