Иван Владимиров е роден през 1977 година и има тежко детство, в което често е обект на подигравки от страна на съученици. В един момент той решава, че не иска да продължава да бъде "депресирано момче" и променя живота си на 180°.

Завършва Международни икономически отношения в УНСС, като по време на следването си два пъти участва в студентски бригади до Щатите, които му позволяват да изкара достатъчно пари, за да живее като бохем през останалото време. Впоследствие записва Психология на развитието в Лас Вегас и заживява в града на казината.

Опита си там той описва в две книги - "Смешна метафизика (за забавно развиващи се)" (сборник с текстове от негов блог) и наскоро излязлата "Вегаски истории (за мистици и простаци)".

Иван среща жената на живота си, която е израснала в САЩ, но е с български корени и двамата развиват бизнес с медицинско-козметически уреди, който е толкова успешен, че им позволява да пътуват по 10 пъти годишно до Хаваите. Двамата обаче се разделят, защото Иван усеща, че материалното не го прави щастлив и решава да си дойде в България, където да работи по специалността си.

Чуйте още невероятни истории от живота на Иван Владимиров във видеото по-горе, а цялото предаване може да гледате на btvplus.bg